За част от реформите Делян Пеевски е необходим. Говорим за

...
За част от реформите Делян Пеевски е необходим. Говорим за
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Пеевски е необходим за реформите

„ За част от промените Делян Пеевски е нужен. Говорим за измененията в Конституцията, за някои от регулаторите. Една от аргументите той да е нужен е, че други партии, които можеха да се включат в този развой, се дистанцираха изцяло – имам поради и Българска социалистическа партия, и „ ИТН “, разяснява министър председателят Николай Денков пред Euractiv.

 

„ Това, което е значимо за нас, е кой поддържа държавното управление, с цел да осъществя програмата си и законовите промени. Те дават резултати – Европейска комисия отстрани механизма за наблюдаване, първи сме в света по прогрес в региона на върховенството на правото. Това демонстрира, че резултатите от тези старания са забележими на интернационално равнище. За мен е доста значимо да приключим тези процеси, тъй че и българските жители да ги усетят още идната година. Това е задачата в края на краищата – да видят, че правосъдната система работи “, добави министър председателят.

 

Той изясни, че в един миг се оказало, че Движение за права и свободи няма опция: „ Ако желаете да извършите измененията (в Конституцията), би трябвало да взе участие и Движение за права и свободи. Няма потребност от висша математика, това е елементарна аритметика “.

 

В отговор на въпроса какво е въздействието на Пеевски в българската политика, Денков отговори:

„ По отношение на останалите решения за нас е значимо болшинството, а към този момент до каква степен има въздействие сред Пеевски, а и Борисов (Бойко Борисов, водач на ГЕРБ, б.а.), това е въпрос, който би трябвало да зададете на тях. Защото е явно през последните седмици, че те се появяват дружно, че работят в синхрон, дори нападките по отношение на мен към този момент са в синхрон. Така че тези въпроси какво е въздействието и за какво е такова, би трябвало да зададете на тях “, сподели министър председателят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР