За часове хиляди добри българи дариха близо 60 000 лева

...
За часове хиляди добри българи дариха близо 60 000 лева
Коментари Харесай

За отрицателно време бяха събрани 60 000 лева за двете деца на Милен Цветков

 За часове хиляди положителни българи подариха близо 60 000 лв. за двете деца на починалия в тежка злополука Милен Цветков.

Кампанията бе подета от другари на телевизионния водещ, като оповестената цел бе до 19 юни да бъдат събрани 100 000 лв., с които да бъдат подкрепени 24-годишната Калина и 8-годишният Боян.

" Милен е събитие в българската публицистика. Водещ с темперамент, неговата работа не оставяше безпристрастни фенове. Милен Цветков оставя две деца, едното на 8 години. Негови сътрудници публицисти и другари започват дарителска акция в поддръжка на децата му. Средствата се събират и ще се разпределят с административната поддръжка на Фондация " Работилница за цивилен начинания ". Целта на акцията е да обезпечи средства на децата за тяхното обучение, грижа и поддръжка, която татко им при други условия би им обезпечил. ", гласи текстът в уеб страницата за щедрост, където тече самодейността.

Снощи тъкмо в 21 часа другари и сътрудници на Милен Цветков възпламениха свещ на прозорците и балконите си за него и всички жертви на безумията по пътищата, които съгласно тях даже и вирусът не може да спре. Те упорстват за обективен развой и завършек на войната по пътищата.

Все още не е ясно по кое време 53-годишният публицист ще бъде изпратен в последния път. 24-годишната Калина Цветкова, която живее с майка си - някогашната брачна половинка на Милен Цветков - в Холандия, изрично е отказала служебно заравяне.

Заради рецесията с ковид има проблем и със самото пътешестване на младата жена. Ако прецизно се съблюдават изискванията, Калина ще бъде сложена под наложителна карантина за 14 дни и това отдалечава погребението на Милен Цветков най-малко при започване на май. Според другари на починалия публицист към този момент е бил изработен контакт с Националния действен щаб и е допустимо Калина да бъде тествана за ковид на аерогарата, с цел да може да се форсира процедурата към погребението, заяви " 24 часа ". Държавните органи спомагат на момичето да дойде допустимо най-бързо от Нидерландия.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР