за Бюрото по защита дава възможност главният прокурор да

...
 за Бюрото по защита дава възможност главният прокурор да
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Иван Гешев иска да работи в комфортна за него среда

" за Бюрото по отбрана дава опция основният прокурор да бъде изслушан в Народното събрание. Народните представители са в правото си да изискат Иван Гешев в отиде в Народното събрание ". Това съобщи служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

" Главният прокурор очевидно желае да работи в удобна за него среда. Парламентът би трябвало да се преценява с независимостта на институцията. Иван Гешев би трябвало да дава отговор за останалите прокурори и за това, за какво няма каузи по случаите с полицейско принуждение по площадите. Народните представители не са намерили верния метод. Трябва да има самостоятелност на институциите. Институциите би трябвало да зачитат независимостта си ", сподели още Стоилов.
 Янаки Стоилов: Иван Гешев има юридическа дееспособност Янаки Стоилов: Иван Гешев има юридическа дееспособност
Главният прокурор Иван Гешев има юридическа дееспособност, приключил е с 5-ца. Това разкри служебният министър Янаки Стоилов по време...

" Не бива и от двете страни да се изостря разногласието. Всяка власт, стоешком на своите полярни позиции, ще остави нерешени проблемите. В момента имаме опълчване сред институциите. Трябва да забележим в коя от тях е казусът. Няма смисъл от повече заклинания - гледах, които Министерство на вътрешните работи даде от митингите. Има излишно използване на принуждение, откакто лицата към този момент са арестувани. При сходни обществени прояви би трябвало да се обясни дали са взели участие и други структури с изключение на полицията. Призовавам народните представители, когато се занимават с тази тема, да извърнат внимание и на други основни въпроси. Колко време е належащо да има досъдебно произвеждане по този случай, който продължава към този момент една година? ", попита Стоилов по БТВ.

" Конституционният съд би трябвало да каже за проблема с. Има няколко сходни случая през годините, които са обсъждани. Няма смисъл да смесваме обаче политическите и юридическите аргументи в разногласието ", изясни министър Стоилов.

Официалният отговор дали Кирил Петков има канадско поданство, би трябвало да го даде Конституционният съд. Министърът на външните работи е сезирал канадското министерство, откакто постъпи техният отговор, Конституционият съд ще разполага с фактическите условия и стъпвайки върху своята процедура и изяснявайки съответните условия, той е органът, който би трябвало да се произнесе. Няма потребност да смесваме юридическите и политическите претекстове, ясно е за какво политически се експонира толкоз интензивно този случай. Той е назначен за министър и до момента в който няма изговаряне, което да бъде в противопоставен смисъл, мисля, че той може да извършва своите функционалности и пълномощия, сподели още правосъдният министър Янаки Стоилов.

Според него възможностите за държавно управление с този парламент понижават.
 Янаки Стоилов: Необходимо е официализирано съглашение за поддръжка Янаки Стоилов: Необходимо е официализирано съглашение за поддръжка
Добре е, че управлението на Българска социалистическа партия стартира съвещания за сформиране на държавно управление, тъй като е за предпочитане да се излъчи кабинет от пар...

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР