За Бюджет 2018 година Министерството на труда и социалната политика

...
За Бюджет 2018 година Министерството на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Нов подход при социалното подпомагане

За Бюджет 2018 година Министерството на труда и обществената политика предлага един нов метод за по-ефективно потребление на средствата за подкрепяне на фамилиите. Това съобщи в " Денят стартира " общественият министър Бисер Петков. Целта е повече фамилии да получат финансова поддръжка от страната.

Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Предлагаме да се диференцира размерът на помощта по отношение на размера на прихода на фамилиите. По настоящем право на фамилни помощи за деца имат фамилии с приход на едно лице от фамилията до 400 лв.. Предлагаме да се усили този рентабилен аршин на 450 лв., с цел да не се допусне отпадане на ползватели на тази помощ заради това, че техните приходи се усилват заради упования растеж на минималната работна заплата. По отношение на детските надбавки предлагаме да разтеглим обсега, като включим прихода на член на фамилията с приход сред 400-500 лв..

Предложението, което е направено, е в посока да бъдат включени 20 хиляди фамилии в допълнение, които са с приходи близки до междинните за страната. По отношение на тези, които ще влизат доходния аршин до 400 лв. ще има нарастване на размера на помощта. Те ще получават цялостния размер, посочи Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР