За броени дни бяха събрани малко над 750 000 лв.

...
За броени дни бяха събрани малко над 750 000 лв.
Коментари Харесай

Средствата за трансплантацията на Амая са събрани. Какво следва?

За броени дни бяха събрани малко над 750 000 лева за сърдечната.

„ Събраните средства отиват напълно за обезпечаването на медицински аероплан, както и към клиниката, в който ще бъде осъществена трансплантацията. Предвид сложността на интервенцията и логистиката от Националната кардиологична болница до самолета и по-късно от него до клиниката в Индия, ние не можем да твърдим сигурно, че тази сума ще стигне. Тези пари стигат с цел да заминем, само че не е ясно какъв брой ще продължи възобновяване “, изясни пред bTV Калоян Абрашев, бащата на Амая.

„ Искам да благодаря на безусловно всички донори, както и на организациите, компаниите и институциите, че успяхме да съберем тази огромна сума за доста къс период. Парите бяха събрани за към 4-5 дни. Те ще ни стигнат за първичните разноски по интервенцията “, сподели и Силния Николова, майката на Амая.

Семейството сподели още, че детето им е борбено и то сигурно усеща цялата тази положителна сила, макар че е в реанимация. „ Тя няма да се откаже, ние също няма да се откажем. Кампанията би трябвало да продължи. Ние мощно имаме вяра, че всичко това ще е има добър край “, разясни бащата.

Той даде обещание постоянно да дава информация за положението на Амая. Той ще пътува с детето си и ще следи за нейното възобновяване. А всеки, който желае да подари средства, може да го направи посредством платформата на Павел Андреев. Има разкрита и дарителска сметка на името на Амая Абрашева.

Припомняме, че през вчерашния ден сумата, нужна за пътуването на дребното момиченце и татко му до Индия, беше събрана посредством дарителска акция. Готова е логистиката към превозването на детето до Индия, където ще бъде направена сърдечната трансплантация.

Амая към момента е в реанимация в Националната кардиологична болница. В тежко положение, интубирана, на апаратно дишане, само че е жива. 

„ Мили хора, чакам публично удостоверение от индийска страна за дата на полет. Клиниката в тази „ тъмна ” Индия ще бъде нашият ярък лъч за сполучлива трансплантация “, написа още през вчерашния ден във Facebook бащата Калоян Абрашев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР