За Балканите е важно да са част от Европа, но

...
За Балканите е важно да са част от Европа, но
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Европейските инвестиции на Балканите са 74%

„ За Балканите е значимо да са част от Европа, само че и за Европа е значимо Балканите да са част от Европа. Гражданите на страните на полуострова би трябвало да осъзнаят, че вложенията от Европа са 74%, а тези от другите страни и Русия - единствено и 3-4% ”.

Това съобщи в „ Здравей, България ” Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Това не е конгрес на разширението, а среща на върха с тематика за европейската вероятност и съгласуваност. Това е значимо разграничаване, тъй като не може да си позволим да даваме подправени упования, че ще определим точна дата за присъединението на страни от Западните Балкани към Европейски Съюз. Буквално преди една година тази тематика не беше в дневния ред ”, изясни Павлова.

По думите й задачата е да се подпише политическа декларация, че европейската вероятност на Западните Балкани е дълготраен приоритет.

На траялата до среднощ вечеря в сряда водачите на страните от Евросъюза разискаха последното развиване на връзките със Съединените щати.  Акцентът беше иранското нуклеарно съглашение и интернационалната търговия.

„ На работната среща нощес най-силно ме впечатли, че Европа е по-единна от всеки път. Всички водачи бяха уверени, че е значимо да са твърди и единни, само че диалогични по тематиката ”, сподели Лиляна Павлова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР