За България е изключително важно ядрената енергия да бъде призната

...
За България е изключително важно ядрената енергия да бъде призната
Коментари Харесай

Радев: Важно е ядрената енергия да бъде призната за инструмент за Зелената сделка

За България е извънредно значимо нуклеарната сила да бъде приета като един от инструментите за реализиране на задачите на зелената договорка. Това, което се планува е тя да бъде приета, само че единствено за краткотраен интервал. Това не е в полза на вложителите.

Това съобщи президентът Румен Радев преди срещата на Европейския съвет.

„ Ядрената сила желае дълготрайно обмисляне и вложение и това ще бъде битката в съвета. Франция води тази битка интензивно с поддръжка на редица страни, измежду които и България ", добави той.

Зелените документи, мигрантската рецесия по външните граници, напрежението сред Русия и Украйна са акцентите в срещата на европейските водачи през днешния ден в Брюксел.

Непосредствено преди този Европейски съвет Италия наложи наложителни PCR проби даже за изцяло имунизирани, без да предизвести Брюксел авансово, каквото е правилото. Другият противоречив въпрос по Коронавирус тематиката са документите. Европейска комисия беше предложила те да са годни от януари единствено при съществуване на трета доза. Възможно е през днешния ден да се одобри предлагането, само че да се отсрочи за февруари или март.

Скокът в цените на енергийните запаси и напрежението с Русия ще са другите горещи тематики през днешния ден. Някои евролидери считат, че не би трябвало да се прекалява с острия звук към Русия, защото към момента няма ново нарушение на териториалната целокупност на Украйна. Други обаче са уверени, че Европа би трябвало да е недвусмислена в предизвестията си при положение на съветска експанзия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР