За България членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

...
За България членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
Коментари Харесай

За България членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е стратегически приоритет

За България участието в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) е стратегически приоритет. Ние споделяме полезностите и правилата на страните в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сподели президентът Румен Радев след среща с генералния секретар Матиас Корман в София. Процесът на участие ще ни даде опция да създадем доста по-добър бизнес климат и да ускорим икономическия напредък, уточни Радев.

„ Организацията за икономическо сътрудничество и раз има дълга дълга, положителна и градивна връзка и връзки с България, която работи от няколко години за приравняване към стандартите на организацията и продължава да усилва своето присъединяване в органите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, което високо оценяваме. В момента сме в развой на пренасяне и прекосяване в последващо ниво, надявайки се, че България ще се причисли като пълновръстен член на организацията ”, изрази вяра Корман. 

По-рано през днешния ден министърът на външните работи Николай Милков награди генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман с почетния знак „ Златна лаврова клонка ” на Министерство на външните работи. Отличието беше присъдено за изключителния принос на Корман за задълбочаване на съдействието сред България и Организацията за икономическо сътрудничество и раз и дейната и поредна позиция в поддръжка на разширението нa организацията.

Утре в резиденция „ Бояна ” външните министри ще открият срещата с полемика на тематика „ Регионът на ЦЕИ - единен в поддръжката си за Украйна и в напъните си да се оправи с следствията от войната ”. Целта на полемиката е да се обсъдят необятните последствия от военната инвазия на Русия в Украйна върху района и опциите за усилване на районното съдействие в поддръжка на Украйна.

Предвижда се срещата да завърши с приемане на взаимна декларация на министрите на външните работи. Ще се състои и алегорично предаване на председателството от министър Николай Милков на идващия ротационен ръководител на Инициативата – Република Молдова,предава Българска национална телевизия.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР