За бъдещето на димитровградската Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) Марица 3 спорят

...
За бъдещето на димитровградската Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) Марица 3 спорят
Коментари Харесай

Два протеста днес в спор за бъдещето на ТЕЦ "Марица 3"

За бъдещето на димитровградската Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) " Марица 3 " спорят през днешния ден два митинга, които се чака да се срещнат на входа на енергийното сдружение по обяд през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гражданската платформа " Дишай Димитровград " провежда шествие от центъра на града до топлоцентралата на въглища под мотото " Търпението свърши ", оповестиха от интернационалната правозащитна организация " Грийнпийс " и уредниците от локалната самодейност.

Те считат да връчат ултимативно писмо на управлението на теца и да заявят, че търпението им по отношение на систематичното замърсяване се е изчерпало. Най-малките участници в шествието също ще изпратят своите послания с искане за чист въздух и благополучен живот под формата на рисунки.

Служители на теца и членове на техните фамилии също излизат пред портала на енергийното сдружение. Около 300 негови чиновници и техните фамилии ще бъдат директно наранени, в случай че работата на сдружението бъде лимитирана, предизвести управлението в декларация до медиите. Искаме да работим умерено и да ни се разреши да приключим започнатите вложения в посока екологизиране на производството, упорстват от сдружението.

Задочният спор сред природозащитници и енергетици стартира на 16 октомври. Тогава деятели на " Грийнпийс " от осем страни проведоха показна акция в централата с искане за затварянето ѝ. Техни алпинисти се повишиха на 50-метрова охладителна кула и изписаха с багра надпис CRIME (престъпление). В отговор на акта от централата също наеха алпинисти, които пък заличиха надписа, като изрисуваха националния ни байрак върху постройката на топлообменника.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР