За атаки в Харков и в района на Запорожие съобщава

...
За атаки в Харков и в района на Запорожие съобщава
Коментари Харесай

САЩ за спирането на Северен поток 1: Русия използва газа като оръжие

За офанзиви в Харков и в региона на Запорожие оповестява Киев. Руското министерство на защитата популяризира фрагменти, на които се вижда по какъв начин съветски военни стопират офанзива от украинска страна.

Русия употребява газа като оръжие - по този начин от Белия дом разясниха прекъсването на " Северен поток 1 ". Москва портвърди, че синьо гориво по тръбата няма да потече през днешния ден - както беше планувано.

От " Газпром " обявиха, че са разкрили теч на масло в една от турбините на оборудването и не е ясно по кое време казусът ще бъде отхвърлен. Европа се пробва да понижи зависимостта си от съветските енергийни запаси и по този начин да ограничи финансирането на войната в Украйна. Москва отхвърля да употребява енергийните доставки като икономическо оръжие. Европейската интеграция и енергетиката бяха измежду акцентите в среднощното послание на президента Зеленски.

" Таван на цената на съветския газ би трябвало да има. Благодарен съм на Урсула фон дер Лайен, която поддържа мярката. Подобни енергийни наказания против Русия са много закъснели. Те обаче освен ще лимитират потока на долари и евро към Москва, само че по-важното - ще възстановят справедливостта за всички европейци, които Русия се пробва да изнудва с изкуствено повишени цени на енергийния пазар ", сподели Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР