За апартаментите, очевидно придобити на много ниски цени – разбирам,

...
За апартаментите, очевидно придобити на много ниски цени – разбирам,
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ЕК: Чакаме резултати от Апартаментгейт

За жилищата, явно добити на доста ниски цени – разбирам, че всички тези случаи се проверяват и не е редно да разясняваме преди края на следствието, чакаме резултатите. Това сподели заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, представен от бТВ.

През последните седмици в аферата Апартаментгейт бяха осветлени редица високопоставени членове на държавното управление и ГЕРБ и последва вълна от оставки.

Заради покупката на първокласни парцели на смешно ниски цени бяха отстранени председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правораздаването Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта и близка до Цветанов Ваня Колева. С постовете си се разделиха още депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, заместник-областният шеф на София Томи Николов, а Панайот Рейзи напусна партията, само че не се отхвърли от кметския пост в Созопол.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекции на метода, по който са придобили парцелите си ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, синът на шефа на Националното разследване Борислав Сарафов и брачната половинка на ръководителя на висшия касационен съд Лозан Панов.

Франс Тимерманс съобщи, че Европейска комисия работи добре с България, само че има още доста работа за извършване.

Той акцентира, че комисията води градивен диалог с българските управляващи по осъществяването на рекомендациите по механизма за съдействие и инспекция. Тимерманс сподели това след днешната си среща с основния прокурор Сотир Цацаров, на която бяха разисквани нужните стъпки за използването на рекомендациите от механизма за наблюдаване.

Важното е, че водим градивен диалог с българските управляващи за приложението на рекомендациите на Европейска комисия. Докъде ще стигнем, ще се разбере в идващите месеци и години, съобщи още Тимерманс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР