За актуализацията на такъв важен документ като Интегрирания план в

...
За актуализацията на такъв важен документ като Интегрирания план в
Коментари Харесай

Зам.-министър Красимир Ненов: Изключително важно в работата по ИНПЕК е да се включат максимално широк кръг експерти

За актуализацията на подобен значим документ като Интегрирания проект в региона на енергетиката и климата е от извънредно значение в процеса да се включат оптимално необятен кръг експерти. Те могат да дадат скъп принос със своята експертиза, тъй че в последна сметка България да има допустимо най-качествения проект.
 
Това сподели заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов пред участниците в кръгла маса, отдадена на актуализацията на проекта. По думите на зам.-министър Ненов, откритият метод и търсенето на разнообразни гледни точки в процеса е от основно значение за създаването на първокласен документ.
 
Затова методът на Министерството на енергетиката се базира на оптималната бистрота – първи вид на обновения документ бе оповестен в края на 2023 година, с цел да обезпечи база за съответни диалози и оферти от заинтригуваните страни.
 
Участниците в кръглата маса оцениха плануванаъа в проекта упоритост за климатична индиферентност, което се случва за първи път в стратегически документ. Те разгледаха съществени прогнози за икономическото развиване на страната, ролята на енергийната успеваемост и на ВЕИ технологиите за реализиране на амбициозните цели, свързани с климата, по какъв начин енергийният преход ще се отрази на семействата, формите на земеползване, което може да подкрепи климатичната индиферентност и други. 
 
Широките публични съвещания по промените в проекта ще продължат. Това е основно както за създаването на първокласен и реален документ, по този начин и за развиването на районите и привличането на устойчиви вложения в тях.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР