За 9 месеца от началото на годината досега Лукойл са

...
За 9 месеца от началото на годината досега Лукойл са
Коментари Харесай

Румен Спецов: Лукойл са внесли само 89 млн. от обещаваните 600 млн. лв. авансов данък

За 9 месеца от началото на годината до момента " Лукойл " са внесли единствено 89 млн. лева от обещанията за предплатени вноски по налог " Печалба ", изчисляван на 600 млн. лева от служебния кабинет.

Оказва се, че сделката на бившето ръководство с петролния колос не е закрепена с формален документ - а властта е разчитала на " благосклонност " от страна на руснаците.

" Аз не съм видял черно на бяло такава сделка. В началото на март има постъпила една сума - 89 млн. и от този момент няма ", сподели ръководителят на Национална агенция за приходите Румен Спецов в изявление за bTV.

Той разяснява, че няма по какъв начин да възнамерява все още приходите, дължими от завода през 2024 година, тъй като няма формален документ, с който " Лукойл " да приема подобен ангажимент, за който приказва някогашният министър Христо Алексиев.

" Тези пари са несигурни. Плюс това е въпрос на благосклонност " Лукойл " да ги заплати авансово - да си планираш възможната облага и да платиш авансово вноски ", сподели още Спецов за " 120 минути ".

В края на 2022 година Алексиев се похвали, че " Лукойл " е платил еднократно " повече от налозите, които 20 години обратно е внасял в страната ".

Още през предходната година компанията твърдеше, че прави оценка хипотетичната си вноска в бюджета за 2023 година на към 700 млн.лв. По това време управлението на съветското сдружение преговаряше непосредствено с президента Румен Радев към изискванията за продължение на работата в рафинерията в Бургас с съветски петрол и други изключения от глобите на Европейски Съюз против Русия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР