За 5-та поредна година “Академия за местни предприемачи 5.0” излъчи

...
За 5-та поредна година “Академия за местни предприемачи 5.0” излъчи
Коментари Харесай

Млади предприемачи получават подкрепа за бизнес в родните си места


За 5-та поредна година “Академия за локални бизнесмени 5.0” излъчи спечелили измежду тях

На особено събитие фондация BCause показа резултатите от седмото издание на програмата „ Забавно лято, грижовна есен “. Програмата поддържа тютюнопроизводителните общности в следните области: летни просветителни академии за деца от 1-ви до 7-ми клас, образования за учители в методите на неофициалното обучение, поддръжка за локални бизнесмени за пускане на бизнес в тези райони и здравна грижа за възрастните хора.

„ Академия за локални бизнесмени 5.0 “ се организира за пета поредна година от център „ Ринкър “ към фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България . Тя е ориентирана към инициативни хора с бизнес хрумвания от районите на Хасково, Кърджали, Силистра и Благоевград и се радва на увеличаващ се интерес.

33 000 лева беше наградният фонд, разпределен сред 5-те спечелилия на тазгодишната „ Академия за локални бизнесмени 5.0 “, част от обществено виновната стратегия „ Забавно лято, грижовна есен “. Финалистите се класираха след оспорвана борба сред 49 екипа, които аплайваха да бъдат част от Академията със своите изобретателни хрумвания. След изявленията, на идващия стадий за образования, бяха позволени 14 екипа. В три следващи уикенда бизнесмените участваха в лекции и извършения, усвоявайки бизнес познания и тактики.

След образованията и консултациите с менторите на програмата, 12-те екипа създадоха бизнес проекти и презентации, които показаха пред жури в състав: Елица Баракова - изпълнителен шеф на дондация BCause, Диляна Якова, управител “Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България, Мартина Григорова - член на Борда на шефовете на SIS Credit, Елена Николова - шеф развиване на общността във CEO Angels Club, Цветан Филев - ръководител на „ Националната асоциация на тютюнопроизводителите “, Веселин Димитров - публицистичен шеф на Forbes България и Деница Соколова – Мениджър „ Проекти “ в Дарик радио.

Кандидатите се показаха извънредно добре и изборът за журито се оказа в действителност комплициран. В последна сметка, по време на прочувствена, въпреки и виртуална гала, наградният фонд беше повишен и разпределен сред 5 екипа:

Спортен клуб „ Перун “ на Илиян Попов, треньор и запалянко от Разлог получи 8 000 лв., които ще влага в по-добри условия за привличането на повече деца в единствения за града плувен басейн. Илиян тренира и работи безрезервно и с деца с разнообразни физически или ментални проблеми.

Грета Георгиева и нейният бранд Baby SG , Силистра, също получи 8 000 лв., с цел да развие марката за индивидуализирани керамични дарове за бебета и техните родители.

7 000 лв. за възстановяване на маркетинга на своите артикули получи Марина Симеонова, художник-бижутер от Банско. Това ще й помогне бижутата от естествени материали Omaya да доближат до повече клиенти, в това число отвън България.

Тодора Кръндева получи премия от 5 000 лв., с цел да продължи да работи по марката си Good in Bed Sheets за произвеждане в Хасково на спално долни дрехи от щадящи природата различни на памука материали – тенсел, лен, коноп, коприна. За коприната Теодора ще работи с дребното останали български бубари.

Крум Петров и неговата дърводелската работилница „ Мерак “ получи инвестиция от 5 000 лв. за закупуване на преносимо съоръжение, с което, като се изключи че ще доставя бизнеса си с първокласен дървен материал, ще помогне и за „ спасяването “ му за последващото му стабилно потребление.

„ Всички финалисти демонстрираха голям прогрес в границите на програмата и мощна мотивация за осъществят концепциите си. Победителите се отличиха с ясни проекти, отдаденост към специалността и упоритост за напредък, нововъведения, за обществен и екологичен отпечатък. “ – сподели Елица Баракова от фондация BCause .

„ С академията подкрепихме освен петима дейни младежи и техните дребни фамилни компании и инициативи в 4 района. Всички те способстват за действителната обществена и икономическа интензивност на дребните общности, в които живеят и където желаят да се развиват. “ – добави Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване във Филип Морис България с задоволство от изпълнените цели на програмата.

С финала на „ Академията за бизнесмени 5.0 “ приключи седмото издание на програмата „ Забавно лято, грижовна есен “, реализирана от фондация BCause. Дългосрочната стратегия е част от самодейностите на Филип Морис България за корпоративна обществена отговорност и в осъществяване на тактиката за стабилно развиване на компанията. За миналите 7 години програмата обхвана над 3 255 деца сред 7 и 14 година, 117 учители, 1 418 възрастни хора в 25 дребни обитаеми места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни района. От кандидатствалите над 300 бизнес хрумвания 65 предприемачески екипа минаха през образования, като 19 от тях получиха безплатно финансиране. От старта на програмата досега в нея са вложени над 1,4 милиона лв.. Партньори на фондация BCause и нейния Център за предприемачество и образования „ Ринкър “ в реализирането на програмата са Народно читалище „ Бъдеще в този момент “, Българската болнична асоциация и локалните общински администрации.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР