За 49-ото НС виждаме, наблюдаваме и следим разговорите между първите

...
За 49-ото НС виждаме, наблюдаваме и следим разговорите между първите
Коментари Харесай

Карадайъ: Не сме канени за разговори, засега сме опозиция

" За 49-ото Народно събрание виждаме, следим и следим диалозите сред първите две парламентарни групи. Засега не сме канени да участваме в това оформящо се болшинство сред първите две политически сили. Засега, защото не сме част от това оформящо се болшинство, към този момент сме съпротива ". Това разяснява в парламентарните коридори водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той обаче посочи, че приказва " към този момент ", тъй като към момента се виждат единствено диалози. Имаме вяра диалозите да прераснат в разговор, стигнели се до него " ще има потребност от Движение за права и свободи ". И призна, че от съпротива придвижването може да мине в ръководещата коалиция.
Прочетете още
Движение за права и свободи е подготвена на диалози с всички.

" Похвално е да си беседват, да си приказват политическите партии, парламентарните групи. Вчера видяхме диалог сред двете най-големи ПГ. Този диалог да прерасне до това равнище на разговора. Нужен е разговор, освен диалог ", гласи оценката на Движение за права и свободи по извършената през вчерашния ден лидерска среща сред ГЕРБ и ПП-ДБ. 

На въпрос дали придвижването е част от " проект Б " на Борисов Карадайъ уточни, че какъв е този проект би трябвало да се пита водача на ГЕРБ. " Движение за права и свободи ясно и безапелационни е завило, че има голям брой рецесии в последните няколко години, в това число и след Коронавирус, те се задълбочиха. Шапката на тези рецесии е политическата. Тя би трябвало да бъде решена. А решаването й минава през разговора. Достатъчно дълго призоваваме за нормалност в политиката. За последните избори поехме ангажимент, че в случай че Движение за права и свободи взе участие в болшинството в Народно събрание, ще създадем по този начин, че дневният ред на обществото да стане дневен ред и на политиците, на Народно събрание и на бъдещия постоянен кабинет, излъчен от болшинството в Народното събрание ", измъкна се той от въпроса. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР