За 41-ва година в Петрич се състоя общоградско празненство на

...
За 41-ва година в Петрич се състоя общоградско празненство на
Коментари Харесай

За 41-ва година в Петрич се състоя общоградско празненство на сребърни и златни сватби 



За 41-ва година в Петрич се състоя общоградско тържество на сребърни и златни сватби. Общо 64 двойки се събраха дружно със своите фамилии да си кажат още веднъж " да ". Между тях 17 честваха златен празник и 47 сребърен. Събитието е взаимно сред " Обредни действия " - Петрич и Община Петрич, сподели за Българска телеграфна агенция Мария Кусимитрева шеф на " Обредни действия ".

Тя уточни, че за първи път златните сватби са подкрепени от толкоз доста посетители. В началото на вечерта всички юбиляри бяха закичени с годежарско цвете, украсено със сребърна или златна панделка, според от юбилея. Това е традиция, която е основана преди 41 години от " Обредна активност " в Петрич, сподели Кусимитрева. Избират точно това цвете, тъй като цъфти в зимните месеци и по остаряла българска традиция, годежарите са отивали с най-студоустойчивото цвете при своите избраници.

По остарял национален бит двойките бяха посрещнати и с пита и мед. Избегнали сме солта, тъй като считаме, че солта в техния живот към този момент е поделена поравно сред съпрузите и е време единствено за сладките мигове, сподели Кусимитрева. Тя уточни, че след 50 или 25 години брак, всеки е схванал, че най-важно е да се прибереш вечер у дома пред хляба и да го разделиш с най-близките си хора.

Днес е ден, в който вие още веднъж полагате автограф, затвърждавате фамилията си и потвърждавате, че времето надгражда вашите страсти, надгражда вашите връзки и взаимното почитание, с тези думи се обърна към празнуващите кметът на Петрич Димитър Бръчков. Той уточни, че днешната гала е извънредно значима заради доста аргументи, като едната е образец за по-младите, а другата е, че имаме една резистентност на полезностите и за следващ път потвърждаваме, че фамилията остава най-ценният пиедестал и единица на българското общество, когато разясняваме морални полезности, сподели още той.

За да отбележат златен празник бяха пристигнали и семейство Димитрина и Чавдар Дундеви. За Българска телеграфна агенция те описаха, че са се срещнали на Нова Година, в далечната 1971 против 1972, а през 1973 са сключили цивилен брак и оттогава са дружно. Двамата съпрузи споделиха, че за благополучен фамилен живот е значимо положителното отношение един към различен, съгласие, да се отстъпва и от двете страни, да се зачита и да се почита другият, да бъде в действителност персона в живота ти.

Радка и Георги Стоянови сега живеят в Бяла, Варненско. Те също бяха пристигнали в Петрич, с цел да отбележат златен празник. Разказаха, че ги е събрала учителската специалност. Двойката уточни, че в фамилния живот е най-важно разбирателството и отстъпките. Юбилярите описаха, че се радват на двама сина и четирима внуци.

Празненството мина с музикална стратегия, а всички двойки възобновиха своите брачни клетви. Да почете юбилярите беше пристигнал и националният представител Костадин Стойков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР