За 32-ри път Регионално управление на образованието – Силистра и

...
За 32-ри път Регионално управление на образованието – Силистра и
Коментари Харесай

В Силистра организират рецитаторски конкурс „С България в сърцето“

За 32-ри път Регионално ръководство на образованието – Силистра и Община Силистра афишират Областния рецитаторски конкурс „С България в сърцето“.

Конкурсът е отдаден на Националния празник 3-ти март, 144-та годишнина от Освобождението на България, 149-та годишнина от гибелта на Васил Левски и 174 години от рождението на Христо Ботев. Интересът към състезанието е огромен и в него всяка година се включват над 200 участници. Тази година домакини на събитието ще бъдат Детска градина „Ян Бибиян“, гр. Силистра и ОУ „Отец Паисий“, гр. Силистра.

В осъществяване на ограниченията, свързани с епидемиологичната конюнктура в страната, за втора година състезанието ще се организира онлайн посредством видеозаписи на осъществяванията. Видеозаписите би трябвало да бъдат качени в интервала 07-18.02.2022 година на линк, обособен за всяка просветителна институция, който е изпратен от уредниците.

Право на присъединяване имат деца в наложителна предучилищна възраст /5-6 г./ и възпитаници от І-ви до ХІІ-ти клас. Тази година се дава опция в рецитала да вземат участие и представители на читалища. Индивидуалните участници могат да бъдат не повече от 5-ма за детска градина с над 200 деца и учебно заведение с над 300 възпитаници и до 3-ма участници от детска градина с до 200 деца, учебно заведение – до 300 възпитаници и от читалище. Всяка институция има право на един колективен рецитал във всяка възрастова група. Ще бъдат поощрени осъществявания на текстове от актуалната българска поезия и подобаващи за възрастта на участника.

Възрастовите групи са 4:

I-ва възрастова група – 5-6 г.;
II – ра възрастова група – І – ІV клас;
III – та възрастова група – V – VІІ клас;
IV-та възрастова група – VІІІ – ХІІ клас.
Най-добрите осъществявания ще бъдат подтиквани с награди и ще бъдат излъчени на фейсбук страницата на Община Силистра в навечерието на З-ти март.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР