За 30 години Европейският съд по правата на човека е

...
За 30 години Европейският съд по правата на човека е
Коментари Харесай

1524 са решенията на Европейския съд по правата на човека срещу България

За 30 години Европейският съд по правата на индивида е произнесъл 1524 решения против България. 744 от тях са неоправдателни, 628 от тях са изпълнени, а към 170 са в развой на осъществяване. Това изясни в изявление за БНР заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев.
Защитата на правата и свободите на жителите и организациите е на първо място задача на страната, акцентира Ганчев в предаването " Преди всички ".

" Европейският съд по правата на индивида има следваща роля, един коректив на практики, които не подхождат на интернационалния правозащитен стандарт и правилата на правовата страна. " Осъдителните решения обрисуват съществени проблеми и незабавна потребност от законодателни промени, по които работи работна група, уточни заместник-министърът. " До лятната почивка сигурно ще имаме законодателни оферти. " Друга мярка, която се подхваща, са промени в Наредбата за висшето обучение по право, която е от 90-те години, за нейното осъвременяване, посочи Ганчев. Обучението по права на индивида е допустима предварителна защита против неоправдателни решения на Европейския съд, означи още Борислав Ганчев преди интернационалната конференция „ Обучение по права на индивида – сред теорията и практиката ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР