За 26-а поредна година Синдикатът на българските учители връчи наградите

...
За 26-а поредна година Синдикатът на българските учители връчи наградите
Коментари Харесай

`Синдикатът на българските учители връчи наградите `Учител на годината“ 2023

За 26-а поредна година Синдикатът на българските учители връчи премиите „ Учител на годината “. В тазгодишното издание на състезанието бяха номинирани рекорден брой учители и шефове от цялата страна – 136

Победители бяха излъчени в 10 посоки – предучилищно образование и подготовка, начално, филантропично, природо-математическо обучение, изкуства и спорт, професионално обучение, шефове и помощник-директори, възпитателна работа, млади учители и учители наставници. 

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева  съобщи, че чака с неспокойствие да стане ясно дали ще има държавно управление и да бъде признат Законът за бюджета за 2023 година , в който са заложени над половин милиард лв. нарастване на учителските заплати от 1-ви януари. 

Призът „ Учител на годината “ получиха общо 23-ма педагози .  



Награди в категорията „ Млади учители “ връчи кметът на София Йорданка Фандъкова, която по специалност е учител и е била също учебен шеф:

„ Аз в действителност ви поисквам от сърце да изпитате най-голямото задоволство за един преподавател – това е любовта на учениците и техния триумф “.

Един от отличените в тази категория учители – Христина Димитрова от Габрово: 

„ Приветствам Ви освен с кристалната светлина на тази зала, само че и със светлината, която е приютена в ъгълчетата на нашите съзнания. Борба против незнанието “.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР