За 24 часа успяхме да установим цялата престъпна дейност на

...
За 24 часа успяхме да установим цялата престъпна дейност на
Коментари Харесай

Следствието разкри подробности за жертвите от камиона ковчег

" За 24 часа успяхме да установим цялата незаконна активност на тази група. В тайника на камиона са били 52 мигранти ", съобщи шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов на брифинг във връзка тежкия случай с мигранти, съобщи на

" Става въпрос за проведена незаконна група която прави каналджийство, като приема мигранти от границата с Турция, благодарение на камиони с тайници ги транспортира до сръбската граница. Точното местонахождение до каква степен да се транспортират мигрантите се дават по Телеграм. Мигрантите отиват в Западна Европа. За превозването им се заплаща от 5000 до 7000 евро, които се заплащат по метода " Хавала ", съобщи Сарафов.

" Шофьорите вземат по 100 евро на превозен мигрант, а ръководителят на групата е вземал по 500 евро на човек ", добави той.

" Съдебните лекари са изготвили 18 правосъдни експертизи. От аутопсиите е видно, че те са починали в резултат на асфикция - задушаване, породено от привършване на кислорода в затворено пространство. Те са били в свита позиция, а придвижванията на белия им дроб са били мощно лимитирани, което е довело до лимитирана доставка на О2 ", сподели Сарафов.

Заместник-главният прокурор по следствието и шеф на Национална следствена служба заяви, че са направени десетки разпити, над 20 претърсвания на адреси, назначени са експертизи, като някои от тях към този момент са подготвени. Той акцентира, че са работили освен по гибелта на починалите, само че и по цялата незаконна активност на тази група, занимаваща се с каналджийство. По думите му, мигрантите отиват главно в Германия, Франция. А самата група се състои от 6 индивида, като самите тайници ги изготвят сами и ги транспортират, заяви БГНЕС.

В хода на следствието е открито, че групата не работи от скоро, а това е следващ транспорт, като те са признали, че са правили сходни транспорти два пъти месечно.

Заместник-главният прокурор изясни, че водачите са разбрали, че има някакъв проблем, отбили са там, където е открито след това и транспортното средство с мигрантите, отбили са и са видели, че има мъртви и потърпевши хора, избягали са и са хукнали да бягат по родните си места, съответно в Каблешково. От заключението на аутопсиите излиза наяве, че потърпевшите са умряли вследствие на задушаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР