За 23-та поредна година ВМРО – Добрич ще припомни с

...
За 23-та поредна година ВМРО – Добрич ще припомни с
Коментари Харесай

ВМРО – Добрич припомня с факелно шествие Ньойския диктат

За 23-та поредна година Вътрешна македонска революционна организация – Добрич ще напомни с факелно шествие чудовищната неправда, осъществена по отношение на народа ни преди 102 години в парижкото предградие Ньой, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация. Тогава страните победителки в Първата международна война откъсват от рамките на Отечеството земи, обитаеми преобладаващо с българи. Съседите заграбват Македония, Беломорието, Западните околности, Одринска Тракия. Люлката на българската държавност на Балканите – Добруджа, се оказва още веднъж под румънска окупация.

На 26 ноември (петък), в навечерието на 102-рата годишнина от подписването на унизителния Ньойски диктат, членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация от Добрич и региона ще излязат с факли, с цел да покажат, че помнят Ньой и да припомнят на съвременниците ни осъществената неправда.

На шествието тази година ще участват и ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и зам.-председателят на Организацията и български представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки.

България и през днешния ден е подвластна от непознати външни сили, само че единствено самостоятелната и независима политика без вземане предвид с тези или тези началници може да обезпечи отстояването на националния интерес. За Вътрешна македонска революционна организация съхраняването на обичайните български, фамилни и християнски полезности, отбраната на националните ползи и правата на сънародниците ни зад граница е идея без значение от избори или политическа обстановка. Затова и насловът на факелното шествие е „ Борбата продължава “.

Шествието ще тръгне в 18.00 ч. от градинката пред храм „ Св. Георги “, ще мине по бул. „ 25-и септември “, ул. „ Независимост “ и ще спре пред паметника на военачалник Иван Колев и починалите в Добричката епопея. Участниците ще поднесат цветя и пред паметните плочи на Яворов, полк. Борис Дрангов и пред кръста в памет на падналите за свободата на Добруджа през Първата международна война.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР