За 23 октомври е насрочено разпоредителното заседание по делото от

...
За 23 октомври е насрочено разпоредителното заседание по делото от
Коментари Харесай

Делото за катастрофата с Местан, при която загина бебе, тръгва отново през октомври

За 23 октомври е планувано разпоредителното съвещание по делото от 2019 година за тежката злополука край момчилградското село Загорско, с присъединяване на Лютви Местан, при която почина бебе на шест месеца. Това е обявено на уеб страницата на Окръжен съд - Кърджали.

Делото стартира от начало, откакто почналият процеса арбитър – докладчик Георги Милушев се пенсионира. Съдия -докладчик в процеса ще е Йорданка Янкова.

Подсъдими са Лютви Местан и бащата на починалото бебе – Юсеин Ахмед, управлявал фамилния автомобил в злощастния ден. Двамата са упрекнати в причиняване на гибел по несъобразителност при пътнотранспортно произшествие на 14 април 2019 година на кръстовището на основен път I-5 и пътя за с. Загорско, община Момчилград.

Последното съвещание по делото, което се води повече от две години бе на 11 юли. Тогава поради своето здравословно положение Лютви Местан не се яви. От близо година той се пази самичък и заради тази съществена причина последното съвещание бе отсрочено за следващ път.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР