За 20-та поредна година, , най-голямата англоезична информационна агенция в

...
За 20-та поредна година, , най-голямата англоезична информационна агенция в
Коментари Харесай

Личност в Новините 2020: Българските лекари! Виолина Маринова, Стефан и Максим Иванови, Катя Костова и Кубрат Пулев отличени като Посланици на Новините!

За 20-та поредна година,, най-голямата англоезична осведомителна организация в България, връчва премиите “ Личност в Новините “.

Българските лекари бяха определени за спечелили в годишния конкурс „ Личност в Новините 2020 “.

Екипът на  бе безапелационен и единомислещ в този си избор.
Селекцията не бе лесна, само че в последна сметка не бе и сложна, поради обстоятелството, че точно медиците бяха същинските герои на отминалата спешна година и на тях и активността им бяха отдадени десетки новинарски материали всеки ден.
Българските лекари претърпяха какво ли не през 2020-а – първи се сблъскаха с изцяло непозната преди този момент болест, грижиха се за пациентите без да знаят ще се заразят ли и те самите, работиха при безчовечен условия, първоначално даже без съответни защитни дрехи и маски, не виждаха фамилиите и околните си с дни и седмици...

Много от тях се заразиха с COVID-19, доста и изгубиха борбата с заболяването.
Българските лекари и медицински служащи справедливо получиха възторженостите и благодарностите на всички нас! Затова и премията „ Личност в Новините 2020 “ е за тях!
Наградата ще бъде връчена на Българския лекарски съюз , като представител на всички лекари и медицински лица в България, в лицето на Председателя на Управителния съвет доктор Иван Маджаров.



По традиция, NoviniteGroup връчват и Специална премия за изключителни световни достижения.

Категорично, спечелилите в тази категория са Стефан и Максим Иванови , на които се присъжда Специална премия за изключителни световни достижения през 2020-та година.

Максим Иванов е възпитаник в 11-ти клас в учебно заведение Свети Георги в София
Стефан Иванов е финансист, Управлявaщ сътрудник на капиталовия бутик Challenger Capital Management, а преди този момент Генерален Директор на българското звено на световната Citibank.

Без прелиминарен опит в гребането, градежа на лодки и мореплаването, Максим и татко му Стефан построяват океанска гребна лодка в гаража си. Наричат я (НЕВЕРЕСТ), което за тях значи Never rest until you reach your Everest (Никога не си давай мира преди да достигнеш своя Еверест).

През лятото на 2020 година, измежду скования от ковид свят, те вземат решение да прекосят Атлантическия океан по време на най-активния сезон на ураганите откогато се водят статистики от 1951г. насам, като съумяват да реализират своята невъзможна фантазия! Потеглят от Португалия и откакто гребат 4,444 морски благи (8,230 км) за 105 дни в океана, съумяват да дебаркират в Барбадос (Карибските острови), поставяйки няколко върха.

Така Макс става „ Най-младия океански гребец “ в света (на 16 година и 293 дни в деня от отплаването). NEVEREST става „ Първата гребна лодка, която прекосява Атлантика от изток на запад в сезона на ураганите “. А Максим и Стефан сполучливо приключват „ Първата океанска гребна експедиция за България “.

Освен това, плаването им е отдадено на акцията „ Да! За живот! “ () на Министерство на здравеопазването, която Максим и Стефан интензивно поддържат и която цели да подтиква повече хора да вземат решение да станат евентуални донори на органи след гибелта си и да споделят това свое решение с близки си родственици.



„ Почетни посланици на Новините 2020 “ в категории „ Бизнес “, „ Култура “ и „ Спорт “

Награда „ Почетен дипломат на Новините 2020 “ в категория „ Бизнес “ се присъжда на госпожа Виолина Маринова за повсеместен принос в банковото дело .

Професионалист с 50-годишен опит в Банка ДСК, визионер с изключителни заслуги за построяването и запазването на доверието във финансовите институции у нас, госпожа Маринова е неоспорим образец за предвидлив лидерски метод, безрезервност и преданост.
Под нейно управление е осъществена сполучливо и най-голямата консолидация на българския финансов пазар, а точно обединяването на Банка ДСК и Експресбанк. Благодарение на високия й професионализъм и усилена работа Банка ДСК се трансформира във водеща банкова институция у нас, фокусирана върху положителното потребителско обслужване и развиване на новаторски артикули и услуги.

Виолина Маринова е емблематична фигура за финансовия бизнес у нас.

Освен с множеството професионални триумфи, кариерата й е съпроводена и от редица самопризнания както у нас, по този начин и в чужбина. Маринова е притежател на редица влиятелни награди и оценки. Кулминацията идва през септември 2013 година, когато Виолина Маринова стана и единственият банкер в България, почетен с най-високото държавно отличие - медал „ Стара планина ”, първа степен. През идната 2014 година тя получава и премията „ Златен кръст за заслуги към Унгария ”. През 2019 година е отличена с признанието „ Банкер на годината “ за незабравим напредък на бизнеса и съхранено доверие на клиентите. Към момента госпожа Маринова е член на Надзорния съвет на Банка ДСК.



В категория „ Култура “, „ Почетен дипломат на Новините 2020 “ се присъжда на основателя и шеф на  Berlin, Катя Костова .

Родената в Пещера българка отпътува със фамилията си в Германия преди близо 20 години. Отдава се на любовта си към театъра съвсем незабавно след установяването си там, само че като странично занятие, а не като активност, посредством която изкарва прехраната си. Започва да провежда постановки на български спектакли, концерти и литературни четения на български създатели пред българската диаспора. Финансира начинанията си напълно със лични средства, а прехраната си изкарва с доста труд. Въпреки това, нищо не може да я спре да следва магията на театъра, на която е подвластна още от ученическите си години.

Всъщност, концепцията да разпространява интензивно българския спектакъл в Германия се ражда преди близо 5 години по време на галерия в Българския културен институт. Сърцето й трепти за българските създатели, спектакъл, филми, музика, книги. И по този начин обичаният й ArtTheatre става все по-утвърден, провежда турнета из Германия и извършва все по-добре една от новите цели, сложила си Катя Костова – публиката да се научи да прави разлика сред стойностно изкуство и халтура. Последното й начинание е постановките да стартират да се показват със надписи, с цел да може и немската аудитория да оцени по достолепие българския спектакъл.



В категория „ Спорт “ званието „ Почетен дипломат на Новините 2020 “ се присъжда на небезизвестния Кубрат Пулев .

За Кубрат Пулев миналата 2020-а година бе една от най-знаковите в славната му кариера в професионалния бокс. Чаканата цели 6 години от него втора борба за международната купа, след злощастния му мач в края на 2014 година с тогавашния първенец Владимир Кличко, най-сетне се състоя. Това стана след голям брой премеждия, напрежение и подмолни игри.

В последна сметка Кобрата съумя да се изправи против сегашния международен първенец в тежка категория Антъни Джошуа. И въпреки да загуби, изигра един доста мощен, заслужен и сигурно влизащ в учебниците мач.

Въпреки успеха на Джошуа, Кобрата остава измежду най-славните ни спортисти в спорта и името му постоянно ще свети блестящо – въпреки всичко, да се изправиш два пъти като кандидат за международна купа е триумф, с който единици спортисти от целия свят биха могли да се похвалят. А Кубрат постоянно е показвал, че излиза на кръга освен поради себе си, само че и поради българите и България. За които той постоянно ще бъде първенец.



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР