За 20 години на баскетболното игрище Кобе Брайънт се превърна

...
За 20 години на баскетболното игрище Кобе Брайънт се превърна
Коментари Харесай

Философията, която превърна Кобе Брайънт от легенда в спорта до успешен бизнесмен

За 20 години на баскетболното игрище Кобе Брайънт се трансформира в легенда. Уменията му в спорта бяха ентусиазъм за мнозина, само че американецът, който почина в злополука с хеликоптер, остави значима диря и отвън игрището.

Там, където борбата за превъзходство в света на бизнеса е яростна, Брайънт се потвърди като съумял бизнесмен, ловък вложител, наставник и образец за подражателство, с помощта на своята философия.

Упоритостта и стремежът към познание и развиване го водиха на място, където малко баскетболисти доближават. Статистика сочи, че до няколко години след приключването на професионалната им кариера 40% от баскетболистите от НБА банкрутират, само че Брайънт взе нещата в свои ръце още преди да се отдръпна от спорта.

Той съумя да преобразува репутацията си на звезда в баскетбола и употребява въздействието си да основава стойност на пазара. Неговото положение се оценяваше на 600 милиона $, като имаше вложения в десетки компании като Fortnite - основателят на Epic Games, компанията за цифрови разплащания Klarna и компанията за домашен артикули The Honest Company.

Философията на победител

Брайънт споделяше, че следва правила, които да го създадат " най-добата версия на себе си ". Той вярваше в хубавичко работа, дисциплината и раздаването на 100% на игрището и отвън него. За него всеки ден беше опция да се учи, като водещо в живота му беше определянето на ясни цели , които да следва.

" Всичко, което правех, беше, с цел да науча по какъв начин да стана по-добър баскетболист. Когато имаш тази позиция, светът безусловно се трансформира в твоя библиотека, с цел да ти помогне да станеш по-добър. Знаейки това, което искаш, светът ти дава точна информация, тъй като ти знаеш какво търсиш ", сподели Брайънт в една от мотивационните си речи.



С ясна цел да навлезе в света на бизнеса именитият играч проби като съосновател във фонда за рисков капитал Web.com през 2013 година В допълнение американецът направи милиони долари от инвестицията си в спортната напитка Body Armor, която през 2018 година увеличи финансовата си оценка, като продаде дял на колоса " Кока кола ".

Две години по-рано Брайънт основа Granity Studios - компания, която се концентрира върху основаването на къси видео истории, свързани със спорта. Чрез нея той употребява обяснението си в обич към баскетбола послужи за ентусиазъм за късометражната анимация " Скъпи баскетбол " (Dear Basketball), която беше отличена с " Оскар ".

В основата на концепциите на Брайънт бяха и напъните му да разшири въздействието на НБА в Китай с стартирането на телевизионни поредици в ефир. Той се включи още в рекламни клипове за " Макдоналдс ", " Спрайт ", " Нинтендо " и Турските авиолинии.

" Това, което върша, е да се уверя, че хората, които ангажирам, се провокират, с цел да свършат най-хубавата работа, която си мислят, че биха могли. Ако имаме план и кажете, че можете да го извършите, това не е планът, който желаеме. Проектът, свързван с думите " не знам по какъв начин да го анимиран ", " не знам по какъв начин да напиша тази история " или " не знам по какъв начин да го направя " - това се нещата, които търсим. Защото през любознанието достигаш до равнище, което не си мислил за допустимо ", споделяше именитият баскетболист за сферата на бизнеса.

Фотогалерия: Кобе Брайънт - вдъхновителят с необятната усмивка >

Брайънт вярваше, че ставането в 4 часа и медитацията заран ще му даде опция да работи повече и да вземе преднина пред съперниците си. Той постоянно споделяше, че човек би трябвало да следва пристрастеността си, да усъвършенства слабите си места, като се учи от грешките и да даде най-хубавото, на което е кадърен.

" Трябва да си почтен към себе си. Ако се събудиш сутринта и в случай че не ти се работи, тогава прави нещо друго. Това са сложни решения, само че когато ги направиш, ще видиш, че премията ще пристигна. Най-добрият метод да докажеш цената си е да работиш, да се учиш и попиваш като гъба познания. Винаги би трябвало да искаш да надминеш капацитета си. Дори да не можеш да го повярваш, би трябвало да работиш повече от това ", споделяше Брайънт.

 Философията, която трансформира Кобе Брайънт от легенда в спорта до сполучлив предприемач
© Associated Press

Петкратният първенец в НБА беше прочут с прякора си Черната мамба, като стартира да построява марката си при започване на партньорството си с " Найки ". Той подписа контракт с американската компания през 2003 година дружно с други авторитетни фигури като Леброн Джеймс и Кармело Антъни.

С триумфите на Брайънт пристигна и развиването в партньорството с " Найки ", като централно място заеха множеството линии за обувки и екипировка на баскетболиста. То се простира до основаването на мечтаната " Мамба лига " за момчета и девойки и академията в Лос Анджелис.

Брайънт държеше доста на фамилията си, което определяше като най-хубавото нещо в живота си. С държанието си той се опитваше да бъде образец, като научи децата си да се трудят за фантазиите.

" Мечтите би трябвало да са чисти. Изглежда, че колкото по-зрели ставаме, толкоз сме по-отговорни към фантазиите си. За нас като родители всичко опира до това, да запазим фантазиите и въображението си. Тук се крие разковничето. Когато го създадем, светът наподобява цялостен с благоприятни условия ", споделяше Брайънт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР