За 16-та поредна година в Разград днес се открива Панаир

...
За 16-та поредна година в Разград днес се открива Панаир
Коментари Харесай

За 16-та поредна година в Разград се открива Панаир на киселото мляко

За 16-та поредна година в Разград през днешния ден се открива Панаир на киселото мляко и Фестивал на националните занаяти. Той продължава три дни, написа ДАРИК.

Официалното разкриване на 16-ото издание на Панаир на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и занаяти е в 20.30 ч. на открита сцена на площад " Момина чешма " в Разград. Вечерта е отдадена на Индия.

По-рано денем локалната администрация ще посрещне формалните делегации от градове-побратими на Разград. Поканата са почели управници на немския град Витенберг, турски Одунпазаръ и румънския Слобозия. През деня гостите на Панаира и Фестивала ще имат опция да прегледат щандовете на 92-ма майстори в занаятите бижутерия, грънчарство, дърворезба, кожа, текстил, ножове,  ковано желязо и други, в 9 шатри пък ще се оферират мляко и млечни произведения от селата Гецово, Дряновец, Балкански, Осенец и Побит камък.

В Етнографския музей във втория панаирен ден от 10.00 ч. ще се организира детска работилница " Първи стъпки в занаята " с някои от майсторите, които показват продукцията си на панаира. След това стартира състезанието за домашно приготвено кисело мляко, обичайни ястия и десерти с мляко. Привечер събитията ще се случват пред Общинския културен център, където от 17.30 ч. ще има работилница за проучване на български хора, а от 19.00 ч. занимателно съревнование сред гостуващите танцови сформира под надпис " Да вършим таратор, а не гнет! ".

В 20.30 ч. стартира концертната стратегия, вечерта е отдадена на Гърция и Еквадор. В третия, финален ден на Панаира, ще има конкурс за детска рисунка на тематика " Фестивала на млякото и традициите ", той ще е в 10.00 ч. в Художествената изложба " Проф. Илия Петров ". В 12.00 ч. в Регионалната библиотека " Проф. Боян Пенев " доктор Йонко Мермерски ще показа своята " Съвременна енциклопедия на пробиотиците и пробиотичните храни ".
В 17.30 ч. на площад " Независимост " е концертът на млади реализатори от съветския град Нижний Тагил. Час по-късно стартира състезанието за Крал и Кралица на Панаира на киселото мляко. Те се избират сред танцьорите, които вземат участие във вечерните концерти по време на Панаира.
Победителите ще поведат дефилето на танцовите сформира към площад " Момина чешма ", където от 20.30 ч. е вечерта на Украйна. След концерта с фойерверки и илюминации е закриването на Панаира.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР