За 13-и път в Пловдив ще се проведе международният фестивал

...
За 13-и път в Пловдив ще се проведе международният фестивал
Коментари Харесай

Албена Данаилова и виенски филхармоници откриват Дните на музиката в Балабановата къща

За 13-и път в Пловдив ще се организира интернационалният фестивал " Дни на музиката в Балабановата къща ". Пролетното издание ще стартира на 13 май в Епископската базилика с концерт на струнен квартет от Виенската филхармония, примариус на който е концертмайсторката на фамозния оркестър Албена Данаилова. Началото е в 18.30 ч.
На 14 май по същото време, само че в Малката базилика, пловдивчани ще могат да посетят рецитала на баритона Кирил Манолов - притежател на наградата " Музикант на годината 2019 " в националната анкета на предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " - и пианистката Боряна Ламбрева, една от най-търсените партньорки от българските оперни звезди. Дуото ще извърши песни от Сергей Рахманинов и Панчо Владигеров.

Следва поредност от гостувания на високоценени български и задгранични музиканти в дните до 30 юни: Паганини отбор - Виена, воден от цигуларя Марио Хосен, Зорница Иларионова и Пламена Мангова, които за първи път ще свирят в дуо, барокови солисти с принадлежности от епохата Зефира Вълова, Аапо Хакинен и Явор Генов, също и няколко пловдивчани с сполучлива интернационална кариера.

За десета поредна година в Римския стадион ще се състои към този момент обичайния Голям детски концерт, в който, както и в първото му издание, ще солира кавалджията Теодосий Спасов. Диригент на Оркестъра на НУМТИ “Добрин Петков ” ще бъде Константин Добройков.

Подробности за тези и още други събития в програмата на пролетните " Дни на музиката в Балабановата къща " 2022 описа в предаването " Алегро виваче " артистичния шеф на фестивала Мила Павлова. Чуйте изявлението и записи от предходни издания в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР