За 11-та година Столична община подкрепя Алея на книгата“ като

...
За 11-та година Столична община подкрепя Алея на книгата“ като
Коментари Харесай

Георгиев: Битката за четенето е цивилизационна, тя определя съзнанието ни

„ За 11-та година Столична община поддържа „ Алея на книгата “ като следващото средище на българска нематериалност “. Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Издателите знаят през какъв брой компликации са минали, защото отпечатването, достигането до пазара, е тежък буржоазен труд, който би трябвало да се срещне с креативния труд, с цел да може повече хора да си дадат сметка, да се насладят на български и международни създатели, тъй че ще продължавате в наше лице да получавате институционална поддръжка и като четящи хора “, сподели още Георгиев.

Той изясни, че в своята книга „ Като разказ “ неговият обичан френски създател Даниел Пенак споделя, че времето за четене е като времето за обич, че то постоянно е откраднато време от може би задължението да живеем.

Георги Георгиев означи, че всяка година виждаме от ден на ден хора на изданията, само че и изрази терзания по отношение на функционалната неначетеност. „ Все повече хора тръгваме с претъпкани чанти с доста разнообразни заглавия. Като академични учител виждам от ден на ден проявленията на функционалната неначетеност, по тази причина през днешния ден повече от всеки път борбата за четенето, за четящите и за хвърчащите хора е доста значима, тя е цивилизационна, тя дефинира съзнанието ни като хора, които имат сетива оттатък всекидневните ни потребности “, акцентира ръководителят на СОС.

Той се обърна и към премиера акад. Николай Денков с молба за подпомагане в договарянията с сътрудниците от Демократична България. „ Тъй като в бюджета са заложени 0,4 % за просвета, а в софийския процентите са 3,4 %, то да получим поддръжка макар идните избори, с цел да можем да подкрепим създателите, събитията, откритите подиуми и всички формати, за които Следствен отдел към окръжна прокуратура е длъжна да оказва помощ “, добави ръководителят на СОС Георги Георгиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР