за 10 юли, вторник. Предупреждението е в сила за областите

...
за 10 юли, вторник. Предупреждението е в сила за областите
Коментари Харесай

Тежки Порои И Днес! Скоро Няма Да Видим Летно Време!

за 10 юли, вторник. Предупреждението е в действие за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен и Стара Загора.

В тези региони още веднъж ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевична активност. Значителни количества дъжд ще има през първата половина от денонощието, като в обособени региони може да доближат до 30 л/кв.м.

В планините

облачността ще е забележителна. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Времето ще бъде хладно, с оптималната температура на височина 1200 м – към 18 градуса, на 2000 м – към 12 градуса.

Над Черноморието

облачността ще е по-често забележителна, тук-там с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад. Максималната температура на въздуха ще е 26-28 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В средата на седмицата

въздушната маса над страната краткотрайно и релативно ще се стабилизира. Ще има повече слънчеви часове; само че към и след обяд към момента са вероятни и валежи, към този момент на малко места и краткотрайни. Температурите ще се покачат и оптималните ще са към и над 30 градуса.

Истинското лято с високи температури и изсъхнало време няма да се завърне най-рано до 22 юли,

сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, показана в ефира на предаването „ Здравей, България ” по NOVA от дежурния синоптик Красимир Стоев.

„ Обстановката постепенно се възстановява. Но до края на юли няма да бъде доста горещо. По-сериозно стопляне е допустимо единствено през последната седмица ”, сподели Стоев. В интервала 16-22 юли на Балканите температурите остават по-ниски от нормалните, а преваляванията ще са над климатичните правила.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР