За 10-та година, се проведе инициативата „Красива гара. Всички служители

...
За 10-та година, се проведе инициативата „Красива гара. Всички служители
Коментари Харесай

Над 2 000 дръвчета засадиха служителите на НКЖИ в ежегодната акция „Красива гара“

За 10-та година, се организира самодейността „ Красива гара ". Всички чиновници на Национална компания „ Железопътна инфраструктура " се включиха в обичайното разчистване на гарите и прилежащите им площи на територията на цялата страна.

За първи път тази година бяха засадени и над 2 000 дръвчета и цъфтящи шубраци, предоставени безплатно за акцията от gorata.bg (Гражданска самодейност, чиято цел е засаждането на 1 млн. дръвчета).

Почистването на железопътната инфраструктура се извърши по авансово систематизиране по региони. Административният личен състав почисти регионите на Централна жп гара София, гара София-север, гара Подуяне, гара Илиянци, гара Искър и гара Захарна фабрика. Регионалните поделения в София, Пловдив, Горна Оряховица, Бургас и Шумен се погрижиха за приветливия тип на своите обекти и териториите към съответните гари в страната.

В рамките на акцията бяха почистени и административни здания, чакални, градинки и други пространства от железопътната инфраструктура.

Национална компания „ Железопътна инфраструктура ", като шеф на железопътната инфраструктура, стопанисва 298 гари, 392 спирки, 17 разделни постове, здания на железопътни сектори и четни пространства, здания на маршрутно-релейни централизации (МРЦ), трафопостове, тягови подстанции и други

Тази година са планували повече от 4 млн. лева за поправки на гарите. Предстои избор на реализатор за правене на капиталови планове за жп гари Ямбол, Айтос, Стамболийски, Септември и Шумен. Съвсем скоро ще стартира реконструкцията на жп гара Долно Езерово. В момента се правят ремонтни действия и на жп гари Медковец, Костинброд, Перник разпределителна, Сахране, Змейово, Дунавци, Лозарево, Костандово, Стражица, Черквица, Разделна, както и перони на гари Драгичево, Берковица, Бойчиновци.

С европейско финансиране следва да бъдат изцяло актуализирани 6 жп гари. Това са софийските Казичене, Подуяне и Искър, както и тези в Карнобат, Стара Загора и Нова Загора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР