З а първите девет дни от електронното преброяване 38 982

...
З а първите девет дни от електронното преброяване 38 982
Коментари Харесай

Най-често задаваните въпроси за електронното преброяване

З а първите девет дни от електронното броене 38 982 души са потърсили съвет от 400-те специалисти, дежурни на телефоните в контактния център.

В първите дни на интервала доминират техническите въпроси, а по-късно наклонността се обръща - хората задават повече въпроси по наличието на преброителната карта, прецизират от Национален статистически институт.

Към 13.00 ч. на 15 септември са се преброили към 840 000 души, разпределени в близо 370 000 семейства.

От Национален статистически институт разгласиха и отговорите на 10-те най-чести запитвания в процеса на електронното броене:

1. Защо не получавам имейл за потвърждаване на регистрацията?
Отговор: Проверете дали вярно сте изписали имейла. Обикновено се позволяват неточности в разширението - да вземем за пример вместо „.com” се записва „.bg” или противоположното. Друга причина за това че не получавате имейл, е вероятността пощенската кутия да не е била употребена дълго време - да вземем за пример 6 месеца. В тези случаи доставчикът лимитира входящите и изходящи имейли, до момента в който потребителят не влезе и реактивира пощенската си кутия.
2. Трябва ли да вкарвам телефонен номер?
Отговор: Полето за телефонния номер не е наложително.
3. Трябва ли всеки член на нашето домакинство да попълня обособена преброителна карта?
Отговор Не. С една регистрация се преброяват едно жилище и всички лица, които всекидневно обитават в него.
4. Мога ли да преброя моите родители електронно?
Отговор Да, само че би трябвало да извършите регистрацията с имейл, който не сте употребявали преди този момент в портала и да посочите персоналните данни (ЕГН, имена и данни от годен документ за идентичност като персонална карта, чуждестранен паспорт или шофьорска книжка) на лицето, което би трябвало да преброите. Не правете регистрация с персонални данни, които към този момент сте употребявали за друга регистрация! Лицето, посочено в регистрацията, би трябвало да е част от преброителната карта.
5. Децата би трябвало ли да ги броим?
Отговор Да, всички деца са обект на броене, както и други родствени или неродствени лица, които всекидневно живеят в жилището.
6. Мога ли да коригирам информацията, която съм попълнил?
Отговор Информацията може да се редактира във всеки един миг единствено в случай че не сте получили електронен код. Електронният код се получава незабавно след попълването на данните за последното лице. Препоръчваме да ревизирате деликатно информацията за предходните раздели преди да приключите раздела за последното лице.
7. На кой адрес да се преброя?
Отговор Преброявате се на адреса, който всекидневно населявате в по-голямата част от годината, без значение дали имате регистрация на този адрес по непрекъснат, или сегашен адрес.
8. Имам повече от едно жилище. Трябва ли да ги изброявам?
Отговор Не. Преброяването не се интересува какъв брой парцела притежавате. Преброявате единствено жилището, в което всекидневно живеете. Другите ви жилища ще бъдат преброени или от наемателите им или от преброителите като необитавани, в случай че никой не живее в тях.
9. Защо не ми приема текста в полетатата със синя стрелка отдясно (падащи менюта)?
Отговор Във всички тези полета се написа единствено с цел да се появи лист, от който да изберете стремежи от вас текст. Записаното от вас в тези полета не се резервира. В случай че не намирате текста, който търсите, употребявате полетата под тях, като запишете свободно текста.
10. Защо не мога да продължа напред след раздел „ Адрес “?
Отговор Моля, проверете още веднъж всички полета. В поле А2 се избира име на улица от листата, откакто започнете да пишете в него. Номер, подномер или вход не се записват в това поле.Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Прибира се един доста пийнал и си ляга. На сутринта се разсънва и вижда, че краката му са върху възглавницата. Замисля се и си споделя:… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни57-годишната жена е била блъсната първо от товарен автомобилЕвродепутатите от ГЕРБ/СДС ще гласоподават в поддръжка на делегирания правилник на КомисиятаВ годишната си тирада " За положението на Съюза " председателката на Европейската комисия приказва по тематики като пандемията от ковид, защитата на Европейски Съюз, битката с климатичните промени и АфганистанКомпактните устройства изобилстват с практични за всекидневието технологииВътрешно изследване на компанията открива проблеми с платформатаСъставът обаче ще бъде разгласен утреДарителска акция в поддръжка на варненското сдружениеПродължителността на живота у нас е най-малка от всички в Европейски Съюз, а детската смъртност е измежду най-високите, написа в доклада на здравния министърСлужебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков насочи одобрение за първия образователен ден до възпитаници, учители и родителиТомас Маркъл упрекна щерка си и мъжа ѝ, че „ мамят “ децата сиОт Министерство на здравеопазването оповестиха данни за приети в болница пациенти със приключен имунизационен цикълЗа връзките, инфлуенсърите и по какъв начин е повлиял на Диона " Това е изцяло друг вирус. Ако той влезе в една къща – към този момент ще болести всички там ", разяснява още математикътВижте детайлности за началото на новата образователна година и организацията на образованието по време на епидемията от ковид   </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР