Ювентус води с 2:0 срещу Атлетико Мадрид в гвоздея от

...
Ювентус води с 2:0 срещу Атлетико Мадрид в гвоздея от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Юве с нов кинжал във вратата на Атлетико

Ювентус води с 2:0 против Атлетико Мадрид в гвоздея от група D на Шампионската лига. Хуан Куадрадо откри при започване на втората част, а Блес Матюиди повиши на 2:0 в 65-ата минута.

Безспорно двата отбора са огромните любимци за класиране в елиминационната фаза на шампионата. Другите кандидати от групата са Байер Леверкузен и Локомотив Москва.

1 - Tonight vs Atletico Madrid, Juventus have started just one Italian player in a Champions League match for the first time in their history. Cosmopolitan.#AtletiJuve
— OptaPaolo (@OptaPaolo) September 18, 2019
Впечатление в състава на Ювентус, че наставникът Маурицио Сари залага на едвам един италианец в лицето на капитана Леонардо Бонучи. Това се случва за първи път в историята на отбора, що се отнася до мачове в Шампионска лига.

В GONG.BG ще проследим развиването на срещата в Мадрид онлайн.

--

Мачът на „ Уанда Метрополитано” стартира с предстоящ напън на домакините, които избраха да нападат отдясно. Още в първите няколко минути „ червено-белите” стигнаха до няколко рискови центрирания в наказателното поле, при които обаче не се стигна до удар към вратата на Шчесни.

Първата действителна голова опция в мача пристигна в 10-ата минута, когато домакините проведоха страхотна контраофанзива посредством Жоао Феликс, който пробяга над 40 метра и макар че бе притиснат от двама бранители на Юве, съумя да насочи рисков удар, само че Шчесни мазета в корнер. След разиграването от ъгловия удар Хименес стреля с глава, само че над вратата. Две минути по-късно, след следващото центриране в пеналта на гостите, Феликс също насочи удар с глава, само че в ръцете на вратаря на Юве.

Първата по-интересна обстановка за гостите от Торино бе основана от Кристиано Роналдо, който в 22-ата минута реши да стреля от далечна отдалеченост. Топката тупна подло пред Ян Облак, само че опитният пазач на домакините съумя да улови без особени проблеми.

Футболистите на Маурицио Сари последователно изравниха играта и на собствен ред започнаха да търсят празните пространства в защитата на домакините. Атаките на „ остарялата госпожа” постоянно завършваха с центрирания към Кристиано Роналдо, който обаче бе ловко обезвреден от защитата на „ дюшекчиите”.

В заключителните минути на полувремето, Миралем Пянич имаше добър късмет, само че шансът покри домакините. Халфът стреля мощно по посока вратата на Атлетико, топката рикошира подло в Хименес, само че не изненада вратаря Ян Облак.

Втората част стартира по отличен метод за италианците. Торинци съумяха да поведат в резултата единствено три минути след подновяването на играта на „ Уанда Метрополитано” след съвършена контраофанзива, в чиято основа бе Гонсало Игуаин. Нападателят бе изведен с дълъг пас, който по-скоро бе една изчистена в предни позиции топка. Игуаин напредна от своята половина, стигна до левия фланг и вместо да потърси Кристиано Роналдо в наказателното поле, пусна топката към връхлитащия Хуан Куадрадо отдясно. Той овладя, обработи коженото кълбо и със яростен шут с левия крайник остави беззащитен Ян Облак за 1:0 в интерес на Ювентус.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР