Ювентус регистрира загуби от над 80 милиона евро за втората

...
Ювентус регистрира загуби от над 80 милиона евро за втората
Коментари Харесай

Ювентус обяви колосални финансови загуби

 Efbet2023 Horizontal
Ювентус записва загуби от над 80 милиона евро за втората половина от фискалната година, която е за интервала януари – юни, оповестиха от италианския гранд. По този метод общите загуби, които рекордьорът по извоювани трофеи в Серия А записва за миналия сезон, се повишават до над 110 милиона евро.

Клубът минава през тежък интервал, откакто по-рано бе упрекнат в противозаконни финансови облаги от прехвърляния на играчи и " фалшифицирани финансови бумаги ", което докара до съществени загуби и редица наказания за торинския гранд, като даже се стигна до лишаване на точки от актива на отбора през миналия сезон. 

Според информациите холдингът Exor, който е притежател на " бианконерите " даже е обмислил продажбата на клуба в случай че бъде открит покупател. 

Ювентус би трябвало да заяви публично всичките си финансови резултати за последната акция 2022/23 по-късно през септември, като упованията са сумата да набъбне. Припомняме, че преди към 12 месеца управлението на Юве осведоми за рекордни финансови загуби на стойност от 240 милиона евро.

Междувременно от " Старата госпожа " оповестиха и друга значима информация. Ръководството на италианския гранд е замразило заплатата на Пол Погба, който даде позитивна допинг проба, взета му на 20 август. По този метод " бианконерите " ще спестят към 30 млн. евро от заплатата на французина. 

Ювентус стартира сезона в италианската Серия А с две победи и едно тъждество, като заема третото място във краткотрайното нареждане. За тима на Масимилиано Алегри следва значим конфликт - домакинство на Лацио в събота (16 септември) от 16:00 часа българско време.  

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР