Ювентус победи шампиона Наполи с 1:0 в първия мач от

...
Ювентус победи шампиона Наполи с 1:0 в първия мач от
Коментари Харесай

Ювентус се справи с Наполи и отново е лидер в Италия

Ювентус победи първенеца Наполи с 1:0 в първия мач от 15-ия кръг в Серия " А ". Голът, който донесе триумфа на  " Старата Госпожа " бе дело на Федерико Гати. Защитникът се разписа в 51-ата минута. 

На " Алианц Стейдиъм " гостите от Неапол започнаха по-добре и в 12-ата минута пропиляха ужасно състояние. При едно центриране най-високо скочи Джовани Ди Лоренцо и стреля с глава, само че Войчех Шчесни плонжира и избави топката, летяща към долния ляв ъгъл на вратата му.

Гостите имаха още един страховит късмет през първата част, само че останал самичък против Шчесни, Хвича Кварацхелия стреля над вратата.

Ювентус изигра заучено един ъглов удар в 51-ата минута. След късо разиграване топката стигна до Андреа Камбиазо на десния фланг. Последва центриране с вътрешен фалц с левия крайник. В наказателното поле на Наполи доста добре се включи Федерико Гати, който с глава не остави на Алекс Мерет и хвърли в възторг тифозите на " бианконерите " - 1:0!

В 63-ата минута съдията Даниеле Орсато реши, че игра с ръка на футболист на Наполи в наказателното поле не е задоволително съображение за присъждане на дузпа.

Тимът на Валтер Мадзари се хвърли в офанзива, а гол на Виктор Осимен в 71-ата минута не бе зачетен поради засада.

Юве зае отбранителна позиция, до момента в който " партенопеите " нападнаха. В 89-ата минута Джовани Симеоне опита задна ножица, само че ударът му не затрудни Шчесни.

До края на дуела Наполи продължи да нападна, само че отборът на Масимилиано Алегри се оправи отлично в отбрана и при последния съдийски сигнал ликуваше с трите точки, обезпечили му първото място във краткотрайното класиране.

По този метод Юве събра 36 точки, като измести досегашния водач Интер, който е с мач по-малко. Наполи пък остава на 5-а позиция 24 точки на сметката си и възможностите за отбрана на купата от страна на неаполитанците понижиха доста. 
 Монца - Ювентус 1:2 в среща от Серия
Ювентус излезе отпред в Италия след трагична победа над Монца

Гати донесе триумфа на " Старата госпожа " в 97-ата минута
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР