Ювентус победи с минималното 1:0 гостуващия Малмьо в последен мач

...
Ювентус победи с минималното 1:0 гостуващия Малмьо в последен мач
Коментари Харесай

Ювентус и Челси ще играят в следващата фаза на Шампионската лига

Ювентус победи с минималното 1:0 гостуващия Малмьо в финален мач от груповата фаза на Шампионската лига. С тази победа “Старата госпожа” се класира за идната фаза с 15 точки и приключи на първото място в класирането, откакто Челси приключи наедно със Зенит в другата среща.

Единственото попадение в мача бе дело на Мойс Кийн още в 18-ата минута, а от там до края на мача футболистите на Масимилиано Алегри направиха доста пропуски, въпреки и да смъкнаха очевидно темпото след гола.

Домакините започнаха доста интензивно срещата и насочиха няколко рискови удара по посока на Исмаел Диавара. Футболистите на шведския първенец не успяваха да окажат сериозна опозиция в началните минути и рядко прекосяваха центъра.

Така се стигна до 18-ата минута, когато Бернардески получи на дясното крило, центрира точно към границата на дребното наказателно поле и там Кий изпревари защитник, с цел да забие топката в мрежата за 1:0. В минутите след попадението футболистите на Алегри понижиха темпото, само че все пак гостите не успяваха да основат нещо забавно пред Перин.

Темпото през второто полувреме спадна очевидно, въпреки още веднъж играчите на “Старата госпожа” да бяха много по-опасни. Те сътвориха положителни състояние за гол в 58-ата минута посредством Адриен Раио, който стреля настрана от вратата и в 66-ата, когато още веднъж Кийн бе изведен чудесно в наказателното поле и опита да стреля в близкия ъгъл, само че вратарят на Малмьо се намеси добре.

Футболистите на Йон Дал Томасон дадоха отговор с отдалечен изстрел, който не затрудни Матия Перин по никакъв метод. Торинци пропуснаха ново състояние за второ попадение в 70-ата минута, когато Бернардески стреля добре от далечно разстояние, а Мойс Кийн бе най-съобразителен и догони отбитата топка, само че не уцели вратата и я прати в навън.

Подобна обстановка се получи и в 82-ата минута, когато Рабио стреля от границата на наказателното поле, Диавара не се намеси добре и топката още веднъж отиде в краката на Кийн, който стреля, само че втората интервенция на стража на Малмьо бе по-добра и още веднъж предотврати попадение.

Така срещата приключи с победа на Ювентус, а играчите на отбора трябваше да изчакат още няколко минути, с цел да схванат крайния резултат от другия конфликт в тяхната група, които им донесе и първото място в групата. Сега торинци чакат жребия, с цел да схванат съперника си в първия кръг на елиминациите в края на февруари.

Зенит одобри Челси в Санкт Петербург в дуел от последния кръг на конкуренцията в осма група на Шампионската лига. Тимо Вернер откри резултата още във втората минута. Клаудиньо изравни в 38-ата. Сердар Азмун направи цялостен поврат в 41-вата минута. Ромелу Лукаку изравни в 62-рата. Тимо Вернер намерения, че е донесъл успеха и първото място на Челси пет минути преди края, само че в добавеното време Магомед Оздоев изравни резултата.

Преди този мач европейският първенец си беше обезпечил класирането на 1/8-финалите, до момента в който първенецът на Русия си подсигурява третото място и присъединяване в Лига Европа.

Крайно класиране в групата:

1. Ювентус - 15 точки

2. Челси - 13 точки

3. Зенит - 5 точки

4. Малмьо - 1 точка
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР