Ювентус отпразнува седмата си поредна титла в италианската Серия А

...
Ювентус отпразнува седмата си поредна титла в италианската Серия А
Коментари Харесай

Юве потъна в сълзи в последния мач на Буфон

Ювентус отпразнува седмата си поредна купа в италианската Серия А с протоколна победа от 2:1 над Верона. Мачът от последния 38-ия кръг бе извънредно прочувствен за първенците и почитателите на "бианконерите ", които трябваше да се сбогуват с именития си пазач Джанлуиджи Буфон. Италианският вратар напуща клуба след 17 години вярна работа и куп титли зад тила си.

Иначе за Юве точни бяха Даниеле Ругани в 49-ата и Миралем Пянич три минути по-късно. В 76-ата Алесио Черчи понижи на 1:2. Така "черно-белите " приключват сезона с актив от 92 точки, а Верона по този начин или другояче бе изпаднал от елита още преди два кръга.

Двубоят стартира относително умерено, като нямаше кой знае какви положения през първия половин час. В 32-ата минута Буфон се наложи да се намеси на два пъти, с цел да избави рискови удари на Дъглас Коста и Марио Манджукич.

В 40-та Пауло Дибала получи отлична опция да открие резултата. Той копна топката над стража на гостите, само че кълбото срещна напречната греда.

Четири минути по-късно Манджукич не съумя да се разпише от няколко метра.

В последна сметка двата отбора се отдръпнаха на полувремето при нулево тъждество. Все отново "бианконерите " стигнаха до попадението при започване на втората част. В 49-ата минута Ругани се разписа на празна врата за 1:0, а единствено три минути по-късно Пянич удвои от директен свободен удар.

В 62-ата минута Буфон бе заменен, а това провокира овациите на публиката. Той напусна терена със сълзи на очи. Сълзи личаха в очите и на почитателите по трибуните, както и в тези на брачната половинка му и трите му дечица. “Бианконерите” даже направиха шпалир на именития вратар. След като напусна терена, Буфон се впусна да се сбогува с почитателите на Ювентус. Той получи голям брой обятия от правилните си фенове, които запечатаха скъпоценния момент с купища фотоси.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР