ЮТюб въвежда нови правила за съдържание с изкуствен интелект (ИИ),

...
ЮТюб въвежда нови правила за съдържание с изкуствен интелект (ИИ),
Коментари Харесай

Без изкуствен интелект в клиповете по YouTube

ЮТюб вкарва нови правила за наличие с изкуствен интелект (ИИ), в това число условие към основателите да разкриват дали са употребявали генеративен ИИ за основаване на реалистично изглеждащи видеоклипове, оповестява АП.

В обява във вторник, в която се показват редица актуализации на разпоредбите, свързани с изкуствения разсъдък, ЮТюб съобщи, че основателите, които не разкрият дали са употребявали принадлежности на изкуствения разсъдък за основаване на „ изменени или синтетични “ видеоклипове, са застрашени от наказания, в това число унищожаване на наличието им или прекъсване на присъединяване им в програмата за шерване на приходите на платформата. 

„ Генериращият ИИ има капацитета да отключи творчеството в ЮТюб и да промени прекарването на феновете и основателите в нашата платформа “, пишат в блог обява Дженифър Фланъри О`Конър и Емили Моксли, вицепрезиденти по ръководство на продуктите на международната платформа за видеосподеляне.

„ Обаче също толкоз значимо е, че тези благоприятни условия би трябвало да бъдат уравновесени с отговорността ни да пазиме общността на ЮТюб “, прибавят те. 

Ограниченията уголемяват разпоредбите, които компанията майка на ЮТюб - Google, показа през септември, изисквайки политическите реклами в ЮТюб и други платформи на Google, употребяващи изкуствен интелект, да бъдат съпроводени от забележим сигнален етикет.

Съгласно последните промени, които ще влязат в действие до идната година, ЮТюб потребителите ще получат нови варианти, с цел да показват дали разгласяват променено или синтетично наличие. Това включва видеоклипове, генерирани от изкуствен интелект, които изобразяват реалистично събитие, което в никакъв случай не се е случило, или демонстрират някой, който споделя или прави нещо, което в действителност не е направил.

„ Това е изключително значимо в случаите, когато в наличието се разискват чувствителни тематики, като да вземем за пример избори, настоящи спорове и рецесии в региона на публичното здраве или обществени лица “, споделят О`Конър и Моксли. 

Зрителите ще бъдат предупреждавани за променените видеоклипове по чувствителни тематики посредством етикети, в това число такива, забележими в плейъра на ЮТюб. 

Платформата също по този начин внедрява изкуствен интелект, с цел да изкоренява наличие, което нарушава нейните правила, и компанията съобщи, че технологията е помогнала за по-бързото разкриване на „ нови форми на корист “. 

Процесът за подаване на тъжби за отбрана на персоналните данни в ЮТюб ще бъде обновен, с цел да разреши вземане предвид с претенции за унищожаване на видео, генерирано от ИИ, което симулира лице или глас, които могат да бъдат разпознати. 

Музикалните сътрудници на ЮТюб, като звукозаписни компании или дистрибутори, ще могат да изискат унищожаване на генерирано от ИИ музикално наличие, „ което имитира неповторимия глас на реализатор, който пее или рапира “.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР