Юсуфа Мукоко е най-големият талант в света, категоричен е избраният

...
Юсуфа Мукоко е най-големият талант в света, категоричен е избраният
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд каза кой е най-големият талант в света

Юсуфа Мукоко е най-големият гений в света, безапелационен е определеният неотдавна за най-хубав млад футболист в света Ерлинг Холанд. Двамата са съотборници в Борусия Дортмунд.

" Смятам, че той е най-големият гений в света сега. Мукоко е доста по-добър от мен, когато бях на неговата възраст. Никога не съм виждал 15-годишно момче да играе толкоз добре. На 16 години и един ден, това е необикновено. Има огромна кариера пред себе си ", съобщи норвежецът след дебюта на Мукоко за Дортмунд единствено ден откакто навърши 16 година

За Мукоко се приказва непрестанно в последните три години. Нападателят чупи връх след връх и е въпрос на време да вкара първия си гол в Бундеслигата.
С дебюта си за Борусия Дортмунд против Херта той стана най-младият състезател в немския хайлайф. Досега това беше Нури Шахин, който през сезон 2005/06 Шахин дебютира в Бундеслигата с екипа на Борусия Дортмунд на 16 години, 11 месеца и 1 ден.

Още на 12 години Мукоко е извикан при юношите до 17 години, а на 14 към този момент е част от отбора до 19 години. В детско-юношеските обединения на Борусия Дортмунд той има убийствените 127 гола в 84 мача.

Мнозина обаче слагат под подозрение възрастта на Юсуфа. Баща му се пробва да ги опровергае, само че не е доста безапелационен.

" Когато се роди, го записах в немското консулство в Яунде. Така той има немски документ за раждане. Затова е и с двойно поданство. Камерунският документ не е за да излъжем за годините му. На неговите години аз бях по-добър ", твърди Джоузеф Мукоко.

Юсуфа пораства с баба си и дядо си в Камерун, само че откакто навършва 10 години се мести при родителите си в Германия и стартира в школата на Санкт Паули. Малко по-късно е притеглен в Дортмунд.

Мукоко, който към този момент има мачове за младежкия народен тим на Германия, желае да задмине идола си Меси и да завоюва " Златната топка ". Освен това желае да вдигне трофея в ШЛ с Борусия Дортмунд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР