Юрий МихалковБившата съветска република Украйна се е превърнала в хапка,

...
Юрий МихалковБившата съветска република Украйна се е превърнала в хапка,
Коментари Харесай

НАТО се задавя от Киев

Юрий Михалков
Бившата руска република Украйна се е трансформирала в хапка, която НАТО лакомо захапа, само че не може да я преглътне, а пък не може и да я изплюе. Преди ден пристигна новината, че Франция трансформира визията си и към този момент упорства Украйна да влезе в пакта - сякаш с цел да бъдат принудени Киев и Москва да стартират договаряния за контролиране на спора. Париж обърна палачинката, въпреки неотдавна президентът Джо Байдън да сподели, че не е последовател на ускореното присъединение на Киев към блока. 
Пак тези дни стана ясно, че Украйна няма да получи покана за присъединение на натовската среща на върха идния месец във Вилнюс. Не един представител на съюза или на членуващите в него страни са казвали, че Украйна няма по какъв начин да влезе, до момента в който продължава спора с Русия. 
Междувременно генсекът Йенс Столтенберг подвига още по-високо летвата на разномислието - той към този момент твърди, че Украйна ще влезе в алианса, в случай че победи Русия. Това Полша, Англия и балтийските страни няма по какъв начин да преглътнат. И тъй като Украйна няма по какъв начин да победи Русия, човек се пита дали пък генсекът не хлопва вратата за Киев и по този метод оказва помощ на алианса най-сетне да преглътне въпросната хапка? 
В същото време, както Столтенберг, по този начин и  други политици на Запада дават обещание на Киев да приготвят армията му по натовски стандарти. Един тип да се третира тази страна като член на алианса, само че да стои оттатък портите му. Не липсват и хрумвания Украйна да остане несъюзен стратегически сътрудник на Вашингтон, който е първа цигулка в НАТО - каквато до неотдавна бе Саудитска Арабия, а в този момент са Австралия, Индия или " безконечния " в това отношение Израел.  
Алиансът е комплициран какво тъкмо да прави с Украйна. Ясно, че желае тя да води война против Русия, само че в случай че може без негови бойци. Още повече, че складовете му с муниции се опразнили, както призна самият Столтенберг. 
Украинската хапка по този начин е заседнала в гърлото на пакта, че той не просто се ококорва, а става разноглед в опит някак да я предъвче.
И се задавя по този начин, че човек се чуди да вика ли " Бърза помощ ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР