Юристът Александър Рашев е активист на партията „Има такъв народ“,

...
Юристът Александър Рашев е активист на партията „Има такъв народ“,
Коментари Харесай

Синът на адвокат на Таки бил депутат от „Има такъв народ

Юристът Александър Рашев е деятел на партията „ ИТН “, народен представител от 46-о Народно заседание и наследник на юрист Виктор Рашев, който съставлява с категорично пълномощие Христофорос Никос Аманатидис – Таки за вписванията по партидата на негова компания в Търговския указател, написа bird.bg.

От 2019 година Таки се вписва като шеф на компанията „ Еврофинанс Фактор„, на която е притежател от 2008 година Документите за смяната, както и последващите вписвания по партидата на компанията са подадени от адв. Рашев. Дружеството е имало над 2 млн. лева чисти доходи от продажби през 2007 година, само че по-късно активността му затихва и има спад до 40-80 хиляди лева годишно, с цел да скочи внезапно на половин милион лв. през 2019 година, когато Христофорос Никос Аманатидис поема контрола от Адриан Георгиев.

След като страната си върна контрола над „ златната лаборатория “ на Капитан Андреево, в общественото пространство стартира да се спряга името на Таки като действителният притежател на доходоносния граничен бизнес. На чуване в парламентарната Комисия за противопоставяне на корупцията депутатите от Има Такъв Народ и ГЕРБ се намесиха интензивно в интерес на компанията, притежаваща лабораторията, откакто депутатът Константин Бачийски загатна за нейна връзка с Таки и Размиг Чакърян – Ами.

След скандалното чуване следствие на БРРД потвърди писмено такава връзка, като тя се наблюдава и в други бизнеси с монополно състояние на границата – „ златната локва “ и „ златния паркинг “. Връзка има и с лице, което е съучастник с общински консултант на ГЕРБ в София.
„ Има там една връзка “
„ Златната лаборатория “ е спрягана и като действителната причина за отдръпването на депутатите от „ ИТН “ от управническата коалиция.

За връзка сред ползите на Таки и партията „ ИТН “ загатна в изявление съпредседателят на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов. На въпрос какво е общото сред „ ИТН “ и тази лаборатория Атанасов отговори „ Има там една връзка “ без да конкретизира каква. Не е ясно дали връзката, за която приказва Атанасов е същата.

Сама по себе си изложената връзка през юриста не е с хипотеза за нещо нелегално, защото Таки нито е обвинен, нито е осъждан, а всеки има право да си наеме юрист за вписвания в Търговския указател.

„ Рашев и Партньори “ е известна софийска адвокатска адвокатска фирма. Сред сътрудниците там е и Деница Терзийска, която е брачна половинка на ръководителя на Софийски общински съвет – Георги Георгиев от ГЕРБ.

Бившият народен представител Александър Рашев не се е разделил изцяло с парламентарната си активност. В момента той е консултант с сектор „ правораздаване “ на Ива Митева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР