Юридически независимият кандидат Мая Манолова и инициативният ѝ комитет имат

...
Юридически независимият кандидат Мая Манолова и инициативният ѝ комитет имат
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Мая Манолова има основание да иска касиране на вота

Юридически самостоятелният претендент Мая Манолова и инициативният ѝ комитет имат право да желаят анулиране на резултатите от балотажа за кметските избори в София, само че политически има съображение за това и на следващия ден Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ще реши публично дали да поддържа сходно деяние. Това разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова на брифинг на „ Позитано” 20.

От Българска социалистическа партия събраха в залата за конференции всичките си определени на първи и втори тур кметове, измежду които – и четиримата в регионални градове (Денчо Бояджиев в Разград, Пенчо Милков в Русе, Станислав Владимиров в Перник и Румен Томов в Благоевград). Големият отсъстващ на конференцията беше Мая Манолова.



„ Мая Манолова е цивилен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия, както и от други партии. Тя има своето право да даде настрана своята конференция и да регистрира това, което е постигнала и това, в което не е успяла”, разяснява Нинова. По думите ѝ настрана от това ще се проучва представянето на подкрепения от левицата претендент и на ниво градска организация на Българска социалистическа партия и пленум на Националния съвет.
Щабът на Манолова ще желае анулиране на вота Причината - не позволили ръководителя на ИК в "Арена Армеец "
„ Не скърбя, че издигнахме кандидатурата на Мая Манолова. Резултатите демонстрират, че тя въплъщава смяната в София. Ако направи нова партия, това е неин избор. Не се тормозя, че това ще е проблем за БСП”, акцентира Нинова.

Поглед обратно към акцията

Българска социалистическа партия затвърди наклонността в последните 3 година да покачва резултатите си на всички избори, а ГЕРБ отстъпи от дългогодишни градове-крепости, разяснява в по-общ проект резултатите от вота водачът на Столетницата.

„ Ние постигнахме задачата, която си бяхме сложили – да удвоим кметовете и да увеличим общинските си съветници”, уточни Нинова.
Картата на София остава „ синя ”, само че с „ червен ” пробив ГЕРБ-СДС завоюваха 11, Демократична България – осем, Българска социалистическа партия са с един, а три региона ще бъде ръководени от самостоятелни претенденти
Тя акцентира, че претендентите на Българска социалистическа партия са работили „ в безчовечен условия”: „ Срещу вас беше държавната машина, Министерство на вътрешните работи обслужваше властта, корпоративният избор беше голям, против единия лев, с който разполагахме като дотация бяха милионите на олигарсите и на ръководещите, купените гласове изкривиха вота, страхът на хората беше огромен, ГЕРБ развихриха компроматна война против вас и фамилиите ви”.
Снимка: БГНЕС
Нинова добави, че „ страхът на ГЕРБ ги накара да създадат най-агресивната, най-купената и най-компроматната акция от години насам”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР