Юрген Клоп призна, че Ливърпул не е в борбата за

...
Юрген Клоп призна, че Ливърпул не е в борбата за
Коментари Харесай

Клоп: Не сме в борбата за титлата

Юрген Клоп призна, че Ливърпул „ не е в битката за купата “, откакто слабото начало на сезона продължи с проваляне от Арсенал с 2:3 на „ Емиратс “. Мърсисайдци на два пъти съумяха да изравнят резултата, преди дузпата на Букайо Сака да постави точка на разногласието и да донесе успеха на водачите във Висшата лига. Резултатът оставя Ливърпул на цели 14 точки от Арсенал, в средата на таблицата с едвам две победи от първите си осем срещи във Висшата лига, макар че е с мач по-малко от лондончани.

Запитан след загубата по отношение на това къде вижда Ливърпул сега, мениджърът на „ алените “ съобщи: „ Не в битката за купата. Титлата не е нашата грижа сега – имаме други проблеми. Трябва да намерим метод да печелим непрекъснато футболни мачове “, стартира той за beIN Sports .
Юрген Клоп.
Мърсисайдци получиха и две травми, откакто Луис Диас и Трент Алекзандър-Арнолд напуснаха наложително терена. Диас получи проблем в коляното и напусна стадиона на патерици, до момента в който Алекзандър-Арнолд изкълчи гален след прикосновение с Габриел Мартинели . „ Трент е контузен, за жалост. Както и Луис Диас, не наподобяват добре нещата и при двамата. Това е черешката на тортата “, разяснява още Клоп за BBC. Ливърпул ще бъде и без играещия чартърен Артур Мело. Бразилският полузащитник е навън за 3-4 месеца заради контузия.

„ Арсенал се оправя доста добре и в тази обстановка мисля, че играхме добре. Допускането на трите гола нямаше нищо общо с протичането на мача. Трябва да печелим единоборства в тези моменти. Те не би трябвало да попадат в тези обстановки, само че се случи. Видях тим с вярната конфигурация, който даде борба и игра футбол – през първото полувреме се справихме, само че през втората част нямахме толкоз положения. Мисля, че действителният резултат е тъждество, само че през днешния ден не спечелихме точка. Няколко неща бяха против нас, само че не сме слепи, виждаме, че можехме да се оправим по-добре в тези моменти. Като цяло, това беше едно положително посещение против мощен противник. Създадохме им доста проблеми, само че стоим тук с празни ръце “.

Победният гол за Арсенал падна след нарушаване на Тиаго против Габриел Жезус в наказателното поле след интервал на нескончаем напън от домакините. Играчите на Ливърпул останаха недоволни от това, че основният арбитър Майкъл Оливър не прегледа монитора край страничната линия, с цел да види още веднъж ситуацията . „ Ситуацията към дузпата, несъмнено, трябваше да бъде изяснена. Сега я изгледах и можете да си визиите, че не считам, че е чиста дузпа, а доста лека такава. Смятам, че реферът трябваше да види още едно повтаряне в действително време, с цел да се подсигури “, приключи Клоп.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета съобщи, че в никакъв случай не е виждал сходно въодушевление на стадион „ Емиратс “, откакто неговият отбор надигра Ливърпул с 3:2 и се завърна на върха във Висшата лига. „ Топчиите “ завоюваха зрелищния конфликт с помощта на двата гола на Букайо Сака след ранния откриващ гол на Габриел Мартинели. Арсенал към този момент има осем победи от първите си девет мача в Лигата и е на точка пред първенците Манчестър Сити, като младите им футболисти не престават да демонстрират страхотна игра .

„ Благодаря толкоз доста на момчетата и нашите последователи за прекарването на следобяд като този. Точно поради това сме тук, и аз в действителност се любувах наа атмосферата, изключително на метода, по който спечелихме. Никога не съм виждал нещо сходно. Не можете да си визиите какъв брой оказва помощ това на футболистите, какъв брой доста религия и самочувствие им дава. Това е едно от най-хубавите неща, които сме правили, откогато сме тук – да обединим всички и да усещаш, че преживееш нещо сходно. Страхотно е. Чувството на победа е толкоз мощно и значимо за мен. Видях тим, с който същински се разпознавам, характерът, който показва в сложните моменти, по какъв начин те извършват тактическия проект, само че в същото време вярата и куражът да нападат и да ги слагат напрегнат “, стартира той за Sky Sports.

Ливърпул на два пъти съумя да изравни резултата посредством Дарвин Нунес и Роберто Фирмино. Но Артета бе безапелационен, че Арсенал е „ направил всичко по-добре “ през второто полувреме, откакто мърсисайдци се върнаха в играта след ранния гол на Мартинели .
Микел Артета (д).
„ Говорихме намерено на почивката, само че желаех да им дам кураж и убеденост, че те държат ориста в свои ръце. Имаше някои неща, върху които трябваше да се приспособяваме и да променим, да бъдем по-добри – да имаме повече самообладание и смелост. Всичко бе по-добро през второто полувреме. Организацията, таймингът на пресата, спечелихме всеки двубой и втора топка. Бях в действителност благополучен с това “, разяснява още испанският експерт.

Артета засипа с похвали и Мартинели, който първо вкара откриващия гол, а по-късно асистира на Сака за попадението преди 15-минутния период . „ Когато забележим равнището му преди една година против Брентфорд и това, което съставлява през днешния ден, развиването е в действителност феноменално. Но неговият апетит, пристрастеност, това какъв брой обича да играе, да тренира, да се усъвършенства с всеки минал ден. Кошмарно е да се играе против него. Същото е с Букайо и Габи (Жезус) в офанзива, същинска опасност сме за съперниците в нахлуване, знаем го, тимовете и играчите имат почит към нас в това отношение “, заключи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР