Юношеският национален отбор по футбол на България до 19 г.

...
Юношеският национален отбор по футбол на България до 19 г.
Коментари Харесай

Футболните национали до 19 години отстъпиха на Словения

Юношеският народен тим по футбол на България до 19 година загуби значително нещастно с 1:3 от връстниците си от Словения в другарски дуел, игран при тежки метеорологични условия в Национална футболна база „ Бояна “.

Възпитаниците на селекционера Ангел Стойков бяха по-активният тим в преобладаващата част от мача, само че неточности в защита разрешиха на противника да се поздрави с триумфа.

В състава на България U19 започнаха много от играчите, класирали България U17 на финалите на Евро 2022 преди няколко месеца. Въпреки прехода в горната възрастова категория, „ лъвчетата “ започнаха по-добре на наводнения терен и откриха предимство, само че при една контраофанзива Словения съумя да открие посредством Гаспер Черне след центриране от ляво. Тимът на Ангел Стойков продължи да господства, само че до почивката по този начин и не съумя да осъществя изравнително попадение.

Втората част стартира по най-неприятния метод за нашия отбор, откакто още в първата си офанзива гостите вкараха второ попадение посредством централния си нападател Черне след недоразумение отбраната ни. Това умъртви стремежа в българския отбор и в средата на полувремето, още веднъж след контраофанзива, Словения вкара и трети гол, дело още веднъж на Черне с глава. В 76-ата минута България съумя да върне едно попадение, дело на Борис Димитров, а до края пропусна още няколко положения, само че по този начин и не съумя да компенсира изоставането си.

Втората инспекция сред двата отбора е на 25 август, четвъртък, от 20:00 часа още веднъж в Национална футболна база „ Бояна “.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР