Юлия Тимошенко и Муамар Кадафи Националното антикорупционно бюро на Украйна

...
Юлия Тимошенко и Муамар Кадафи Националното антикорупционно бюро на Украйна
Коментари Харесай

Киев разследва твърдения, че Кадафи финансирал изборна кампания на Тимошенко


Юлия Тимошенко и Муамар Кадафи

Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) проверява изказванията, че починалият либийски водач Муамар Кадафи е дарил 4 милиона евро за кандидат-президентската акция на Юлия Тимошенко през 2010 година Това заяви във " Facebook " депутатът от " Блока на Петро Порошенко " Володимир Ариев, който оглавява украинската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), предадоха съветски организации и Ройтерс в четвъртък.

Според обява през февруари в панарабския вестник " Аш Шарк ал Аусат " Кадафи е финансирал изборни акции на политици от целия свят. Базираното в Лондон издание твърди, че някогашният президент на Франция Никола Саркози е получил 50 млн. евро от либийския водач, американски политици са били финансирани с към 5 млн. евро, а представител на Кадафи е летял до Киев с частен аероплан, носейки куфарче 4 млн. евро в брой за акцията на Тимошенко, която след това се оказва безуспешна.

Пресслужбата на опозиционната партия на Тимошенко " Баткившчина " (Отечество) окачестви информацията като " нелепост " и " погрешна ".

Самата Тимошенко отхвърля изказванията на арабската медия, само че те могат да й навредят, тъй като за момента тя изпреварва по рейтинг президента Петро Порошенко преди президентските избори, които би трябвало да са следващата година.

Юлия Тимошенко е била министър-председател на Украйна два пъти. Тя бе пратена в пандиза по време на режима на някогашния президент Виктор Янукович след правосъден развой, охарактеризиран от западни водачи като непочтен. Тимошенко не съумя да завоюва президентските избори и през 2014 година, само че съгласно последно социологическо изследване тя има утвърждение 18.7 на 100, а Порошенко - едвам 15.6 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР