Юлия КУЛИНСКАКатегорично няма да подкрепим правителство с първия мандат на

...
Юлия КУЛИНСКАКатегорично няма да подкрепим правителство с първия мандат на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ

Юлия КУЛИНСКА
Категорично няма да подкрепим държавно управление с първия мандат на ГЕРБ-СДС и с претендент за министър-председател проф. Николай Габровски. Това съобщи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в коридорите на Народното събрание. Ако ни поканят на среща, ще отидем, с цел да им го заявим в очите, посочи тя. 
Нинова разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще помоли депутатите на партията да поддържат ветото на измененията на признатия през предходната седмица Изборен кодекс, в случай че президентът Румен Радев наложи възбрана върху закона или върху някои от текстовете.
" Бойко Борисов заран споделя едно, на обяд друго, а вечер трето. Ще гласуваме за измененията в Изборния кодекс такива, каквито ги приехме ", отсече Нинова.
" Не сме обсъждали вид за скрито гласоподаване на кабинет, само че не ми наподобява обикновено. В сериозен миг за страната е хубаво тази позиция да се показва обществено ", акцентира тя във връзка изказване на депутата Бранимир Балачев от ГЕРБ, който преди дни съобщи, че партията му най-вероятно ще предложи скрито гласоподаване на проектокабинета в пленарната зала. Той посочи, че една от аргументите за това е, че всички парламентарни група са на мнение, че страната има потребност от държавно управление. 
На въпрос дали Българска социалистическа партия ще поддържа " Продължаваме промяната " за кабинет на малцинството при връчване на втория мандат Нинова разяснява, че й е мъчно да следи мислите на някои сътрудници от другите партии. " Първо щяха да внасят държавно управление, в този момент няма да внасят. Нека се дефинират какво ще вършат, да го заявят и тогава ще приказваме. Не може всеки ден някой да си трансформира мнението и ние да тичаме след него и да го разясняваме. Първия мандат не го поддържаме, вторият е на " Продължаваме промяната ", третия ще изчакаме, с цел да забележим на кого ще бъде, и когато обстоятелствата станат обстоятелства, ще разясняваме. Всичко друго е гадаене и загуба на политическо време ", разясни Нинова.
На този стадий наподобява малко евентуално " Продължаваме промяната " да предложи кабинет на малцинството с втория мандат, съобщи пред публицисти съпредседателят на партията Кирил Петков. Ние няма по какъв начин да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, знаейки, че господин Борисов стои и дебне всяка минута за всяко деяние на хората от " Продължаваме промяната ", посочи той.
Ако има късмет за сформиране на държавно управление в границите на 48-я парламент, то той е с втория мандат, разяснява в коридорите съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Нашата парламентарна група е отворена за диалози, само че колкото и респектираща да е кандидатурата на проф. Гарбровски за министър председател, кабинет с мандат на ГЕРБ няма по какъв начин да бъде подсилен от дясната коалиция, разясни той.
   >

 
 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР