Южнокорейското министерство на отбраната обяви, че Северна и Южна корея

...
Южнокорейското министерство на отбраната обяви, че Северна и Южна корея
Коментари Харесай

Южна и Северна Корея демонтират пропагандните високоговорители по границата

Южнокорейското министерство на защитата разгласи, че Северна и Южна корея са почнали да демонтират пропагандните високоговорители по общата им граница, съобщи „ Ройтерс “.

Това са първите, въпреки и дребни, на практика стъпки към постигането на помиряването сред двете страни след историческата среща на президента на Южна Корея Мун и севернокорейския водач Ким Чен-ун в петък.  

Южна Корея стартира работа по премахването на своите високоговорители в 14 ч. локално време, като малко по-късно стана ясно, че Северна Корея е подхванала същите дейности.

Пропагандните предавания на Юга, който съставляват комбинация от южнокорейска поп музика (K-pop) и вести, критикуващи режима в Пхенян, бяха спрени за последно в средата на 2015 година, само че Сеул възобновени излъчването през януари 2016 година, откакто Севера организира четвъртия си нуклеарен опит.

Пхенян от своя страна излъчва сериозни материали за южната си съседка и нейните съдружници, както и материали, възхваляващи социалистическата система.

Като знак на благосклонност Южна Корея спря пропагандните предавани преди срещата на върха в петък, а Северна Корея отговори с подобен жест.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР