Южнокорейският президент Мун Дже-ин пристига на държавно посещение в Русия.

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин пристига на държавно посещение в Русия.
Коментари Харесай

Южнокорейският президент пристига на държавно посещение в Русия

Южнокорейският президент Мун Дже-ин идва на държавно посещаване в Русия. Програмата му включва срещи с премиера Медведев през днешния ден, с президента Путин на следващия ден.

Това е второто посещаване на Мун Дже-ин в Русия от встъпването му в служба и идва на фона на активизирането на дипломатическите старания за решение на проблемите на Корейския полуостров. Той ще беседва с съветския президент Владимир Путин по-малко от две седмици след историческата среща на американския държавен глава Доналд Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен-ин. Москва неведнъж съобщи, че поддържа напъните за урегулиране на обстановката на полуострова, наблягайки в същото време, че това би трябвало да става освен на двустранна основа, т.е. сред Съединените щати и Северна Корея.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин и Мун Дже-ин ще проведат пълноценни договаряния, след което ще подпишат взаимни документи.

Вдругиден южнокорейският президент ще посети Ростов на Дон, където ще гледа срещата от международното състезание по футбол сред Южна Корея и Мексико.

В изявление за съветски медии в навечерието на визитата си Мун Дже-ин изрази вяра, че тимът ще усъвършенства играта си в идващите мачове, откакто загуби първия от Швеция с 0:1. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР