Южнокорейският министър на здравеопазването Пак Ньон-ху заяви, че столицата Сеул

...
Южнокорейският министър на здравеопазването Пак Ньон-ху заяви, че столицата Сеул
Коментари Харесай

Тревога в Южна Корея: Сеул се е превърнал във военна зона срещу COVID-19!

Южнокорейският министър на опазването на здравето Пак Ньон-ху съобщи, че столицата Сеул и покрайнините ѝ са се трансформирали във " военна зона против COVID-19 ", съобщи Асошиейтед прес.

Той сподели това през днешния ден, когато Южна Корея записва 615 нови случая на новия ковид, чието разпространяване в страната наподобява се е ускорило, предава Българска телеграфна агенция.

Президентът Мун Дже-ин в това време прикани за повече проби и по-усилено следене на контактите. Южна Корея е отчела повече от 5300 новозаразени през последните 10 дни, а днешният ден е 30-ият подред с трицифрени стойности на дневния растеж на новите случаи, отбелязва АП.

Повечето случаи са открити в гъстонаселения регион на столицата и нейните покрайнини, където живее половината от наброяващото 51 милиона души население на страната.

" Районът на Сеул в този момент е военна зона против COVID-19 ", съобщи здравният министър на заседание, отдадено на ковид, и прикани жителите да бъдат бдителни.

По думите му Южна Корея би трябвало да затегне разпоредбите за обществена отдалеченост, с цел да предотврати увеличението на случаите в региона на столицата и " да не провокира огромен епидемиологичен гърмеж в цялата страна и колапс на здравната система ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР