Южнокорейският автомобилостроител Hyundai Motor (Хюндай) съобщи в понеделник, че вече

...
Южнокорейският автомобилостроител Hyundai Motor (Хюндай) съобщи в понеделник, че вече
Коментари Харесай

Hyundai загуби 8.5 млрд. долара след отказ за работа с Apple за автономен електромобил

Южнокорейският автомобилостроител Hyundai Motor (Хюндай) заяви в понеделник, че към този момент не договаря с американския софтуерен тръст Apple (Епъл) за съдействие в произвеждане на самостоятелни електрически автомобили и това му коства загуба от 8.5 милиарда $, предадоха международните организации.

Новината за диалозите в ранна фаза пристигна през януари, само че в този момент от " Хюндай " обявиха, че " не водим диалози с " Епъл " за създаване на самостоятелни транспортни средства ".

" Получаваме претенции за съдействие в взаимното създаване на самостоятелни електрически транспортни средства от разнообразни компании, само че те са на ранен стадий и нищо не е решено ", обявиха в понеделник автомобилните производители в сходство с разпоредбите на фондовия пазар, изискващи постоянни актуализации на информацията за вложителите по отношение на пазарни клюки.

След известието котировките на " Хюндай " се сринаха с 6.2 на 100, което заличи 3 милиарда д. от пазарната капитализация на автомобилостроителя. Акциите на Kia (Киа), която е част от южнокорейската група и съгласно медии щеше да бъде действен сътрудник на " Епъл ", изгубиха цели 15 на 100 или общо 5,5 милиарда д. от цената.

Телевизия Си Ен Би Си заяви едвам предходната седмица, че " Епъл " е покрай подписване на договорка с " Хюндай " и " Киа " за произвеждане на лични електрически автомобили, което да стартира още през 2024 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР