Южнокорейски съд обяви за незаконно убиването на кучета заради месото

...
Южнокорейски съд обяви за незаконно убиването на кучета заради месото
Коментари Харесай

Южнокорейски съд обяви за незаконно убиването на кучета за месо

Южнокорейски съд разгласи за нелегално убиването на кучета поради месото им – решение, което може да стане първа крачка към слагането отвън закона на яденето на кучешко, заяви Франс прес.

Кучешкото месо от дълго време е част от кулинарната традиция в Южна Корея. Всяка година това коства живота на към 1 млн. кучета. Въпреки стряскащото число, от ден на ден южнокорейци считат, че кучето е другар на индивида, а не храна. Ястията с кучешко са табу за младите генерации, само че тематиката е в сивата зона на правото, тъй като няма специфична законова възбрана.

Властите обаче вкараха правилник за хигиената и възбрана за нечовешко умъртвяване на животните, с цел да затворят фермите и заведенията за хранене с такова меню преди интернационалните събития като Олимпиадата в Пьончан тази зима.

Междувременно народен представител от ръководещата Демократична партия внесе законопроект за възбрана на потреблението на кучешко месо и разгневи фермерите. В Южна Корея има 17 000 ферми за кучета. Те упорстват държавното управление да узакони категорично яденото на кучешко и да позволи специфични кланици, каквито сега няма.

„ Трябва да се прави разлика сред кучетата да ястие и животните за компания. Кравите, прасетата, патиците и пилетата се отглеждат за консумация, за какво не и кучетата “, декларират фермерите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР