Южнокорейски прокурори предявиха обвинения срещу бившия южнокорейски президент И Мюн-бак

...
Южнокорейски прокурори предявиха обвинения срещу бившия южнокорейски президент И Мюн-бак
Коментари Харесай

Още един президент бъркал в кацата с меда

Южнокорейски прокурори предявиха обвинявания против някогашния южнокорейски президент И Мюн-бак за корупция, финансови злоупотреби, корист с власт, нарушение на изборното законодателство и неплащане на налози, съобщи АР.

И Мюн-бак бе упрекнат по общо 16 пункта. Той бе президент от 2008 година до 2013 година Арестуван бе предишния месец и от този момент се намираше в център за задържане в Сеул.

Бившият президент е упрекван, че е взел 11 милиарда вона (10 милиона долара) подкупи от шпионската организация на страната, компанията " Самсунг " и други юридически лица. И Мюн-бак е упрекван и, че е присвоил нелегално към 35 милиарда вона (33 милиона долара) от формалните фондове на частна компания, която имал и че е укрил налози в размер на 3 милиарда вона (281 270 долара).

Обвиненията против някогашния президент бяха повдигнати малко откакто в петък някогашната президентка Пак Гън-хе, управлявала страната от 2013 година до импийчмънта й предходната година, бе наказана на 24 години затвор за корупция и корист с власт.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР